Ούρα, γραμμένα συνθήματα στα μάρμαρα, σκαλιά - παγίδες με ρωγμές, διάσπαρτα σκουπίδια, πεταμένα ρούχα και σαπισμένα νεράντζια που μυρίζουν τώρα το καλοκαίρι συναντά κανείς σε μια από τις πιο γνωστές σκάλες της Πάτρας.

Εδώ και αρκετούς μήνες οι σκάλες της Τριών Ναυάρχων, οι σκάλες που ενώνουν τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων με την πλατεία Υψηλών Αλωνίων είναι σε άθλια κατάσταση, βρισκόμενες στην εγκατάλειψη από την αδιαφορία των φορέων.

Η κατάσταση όμως από μήνα σε μήνα χειροτερεύει. Πλέον για να περάσει κανείς τις σκάλες της Τριών Ναυάρχων, τόσο από την μία, όσο και από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να κλείσει την μύτη του από την μπόχα και να έχει ορθάνοικτα τα μάτια του για να μην φάει τα μούτρα του.

Σε ένα σημείο της Πάτρας που θα μπορούσε να είναι ένα από τα αξιοθέατα της πόλης, αφού σύμφωνα με τους παλιούς, στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων ήταν που έδεναν κάποτε τις βάρκες τους οι Πατρινοί όταν υπήρχε θάλασσα από κάτω.

Τώρα την θάλασσα την βλέπεις από το σημείο, όπως και το ηλιοβασίλεμα, όμως τι να το κάνεις; Οι σκάλες της Τριών Ναυάρχων μυρίζουν και χρειάζονται απολύμανση. Τελευταίως μάλιστα στα σκαλάκια τους, έχουν βρει καταφύγιο και δύο με τρεις άστεγοι της Πάτρας, όπου κοιμούνται εκεί τα βράδια, ανάμεσα στα ούρα και στα σκουπίδια.

Αλήθεια, ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό; Ένα λάστιχο και λίγο νερό ρε παιδιά…