Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ο πρώτος χιονοστρωτήρας PistenBully 600 with winch.

Παραλήφθηκε, από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ο νέος χιονοστρωτήρας PistenBully 600 withwinch, που προμηθεύθηκε το χιονοδρομικό Κέντρο, προκειμένου να ανανεώσει και να ενισχύσει, τους χιονοστρωτήρες που διαθέτει.

Ο χιονοστρωτήρας αυτός (PistenBully600 withwinch) είναι εργοστασίου κατασκευής της εταιρείας KASSBOHRERPistenBully, με έτος κατασκευής το 2006 και ώρες λειτουργίας 7883 και αγοράστηκε, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολή προσφορών που αξιολογήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χιονοδρομικού Κέντρου, από την εταιρεία PISTENTECH, που εδρεύει στο νομό Ροτβάιλ, της Βάδης Βυρτεμβέργης, της Γερμανίας, και ανήκει στον Έλληνα επιχειρηματία Αντώνιο Καρακικέ.

Ο υπερσύγχρονος αυτός χιονοστρωτήρας, διαθέτει, μηχανή 430 ίππων MERCEDES, εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα χειρισμού και ασφαλείας, το πιο σύγχρονο μαχαίρι 12 σπασιμάτων και φέρει φρέζα τύπου Alpinmultiplex, με μεγάλες δυνατότητες για στρώσιμο πιστών έως και 120 στρέμματα την ώρα. Έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για την καλή λειτουργία του από αρχιμηχανικό του εργοστασίου κατασκευής του και διαθέτει το σχετικό πρωτόκολλο καλής λειτουργίας με τη σφραγίδα του εργοστασίου.


Ο χιονοστρωτήρας αυτός, κόστισε μαζί με την μεταφορά του, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο, δόθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο, από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το μέλλον (D.G.Z.), είναι δε ο μοναδικός και ο πρώτος χιονοστρωτήρας αυτού του τύπου (PistenBully 600 withwinch) που κυκλοφορεί, στα χιονοδρομικά κέντρα, ολόκληρης της Ελλάδος.

Θεωρείται δε, το καλύτερο μοντέλο (η κορυφή) της κατασκευάστριας εταιρείας και καινούργιος κοστίζει από 400 έως 450.000 ευρώ, ανάλογα με τα πρόσθετα που διαθέτει.

Σημειώνεται ότι, οι υπάρχοντες χιονοστρωτήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, έχουν κατασκευασθεί, κατά τα έτη 1994, 2000 και 2003.

Με το νέο αυτό χιονοστρωτήρα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, θα καλύπτει γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια, τις ανάγκες του για τη διάστρωση των πιστών του και θα τις διαθέτει νωρίτερα και καλύτερα διαστρωμένες στους χρήστες τους, χιονοδρόμους.