Είναι γεγονός ότι τα παράπονα των κατοίκων της Πάτρας, σε διάφορες περιοχές της πόλης, σχετικά με την κατάσταση που υπάρχει στις πλατείες, στους κοινόχρηστους χώρους και στους δρόμους είναι πολλά.

Τόσο στο κέντρο της Πάτρας, όσο και σε συνοικίες έξω από αυτό, εκεί που η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα δώσει βάρος. Η αλήθεια είναι ότι πολλές από τις εξωτερικές εργασίες έχουν μείνει πίσω. Έτσι συναντά κανείς σε πλατείες ξεραμένο γκαζόν, ακλάδευτα δέντρα, χόρτα ή ακόμα και σαπισμένα φρούτα που ασφαλώς δεν κολακεύουν την πόλη.

Η δημοτική αρχή έχει δώσει βάρος στην διαμόρφωση και ανάπλαση των χώρων που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας (βλέπε Πλαζ, κολυμβητήριο Αγυιάς κτλ), την στιγμή που δεν επαρκεί το υπαλληλικό προσωπικό που διαθέτει για να φροντίσει όπως πρέπει τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης.


Τέτοιες εικόνες συναντάς σε πολλά σημεία της Πάτρας

Μοιραία, λοιπόν, υπάρχει αυτή η εικόνα σε αρκετά σημεία της πόλης. Αυτό που περίμεναν στην δημοτική αρχή για την θερινή περίοδο για να βάλουν μπρος στις εξωτερικές εργασίες και να πάρουν τα πράγματα μία πορεία, δεν έχει έρθει. Μιλάμε για τις 800 και πλέον θέσεις των πεντάμηνων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, με τα αποτελέσματα να έχουν μία μεγάλη καθυστέρηση.

Στον Δήμο υπολόγιζαν στα προγράμματα κοινωφελής εργασίας ώστε να στείλουν τους δικαιούχους για εξωτερικές εργασίες. Η καθυστέρηση αυτή έχει «δέσει» τα χέρια της δημοτικής αρχής. Περιμένουν, ωστόσο, τα αποτελέσματα των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ελπίζοντας ότι θα βγουν μέσα στον επόμενο μήνα και ότι οι δικαιούχοι θα αμέσως.