Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά και μεταξύ άλλων είπε ότι:

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που όλοι ψάχνουν να βρουν τι θα ξημερώσει την επόμενη ημέρα πρέπει να αναρωτηθούμε: Είναι δυνατόν μία κυβέρνηση της αριστεράς που δεσμεύτηκε για άμεση κατάργηση των μνημονίων, να υλοποιήσει πενταπλάσια (τουλάχιστον) μέτρα λιτότητας από αυτά που απέτυχε να υλοποιήσει η μνημονιακή κυβέρνηση του Σαμαρά; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα  ΟΧΙ για μια σειρά από λόγους που θα ξεκλειδώσουν και την απάντηση για το που θα πάει η χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα:  Γιατί δεν θέλει. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να δεχθεί πρόσθετα μέτρα λιτότητας και στηρίζει την κυβέρνηση στο να μείνει αμετακίνητη από τις κόκκινες γραμμές της. Είμαι σίγουρος ότι τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα φέρει σήμερα-αύριο μια συμφωνία που θα δίνει διέξοδο στην κατάσταση, χάριν της συζήτησης θα πω πως διαφορετικά η ευθύνη της ρήξης και των όσων ακολουθήσουν από αυτή θα βαραίνει απόλυτα την Ευρώπη , το ΔΝΤ και τους μέχρι πρόσφατα «συνεργάτες» τους στο εσωτερικό, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε αξίζει να ακούσουν όσα είπε ο κ. Σρέντερ που υπεραμύνθηκε της τότε απόφασης, ενώ επισήμανε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει να καταστραφεί η χώρα από τις διεθνείς αγορές. Επίσης αναμένει τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της κομισιόν στο πρακτορείο Bloombergη συμφωνία θα ξεκλειδώνει την έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα. Ο Γιούνκερ είπε ότι εμπλέκεται ο ίδιος στις προσπάθειες να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένος και όλοι οι συνεργαζόμενοι που συγκροτήσαμε την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας,  έχουμε βαθειά συναίσθηση ότι οι ημέρες που ζούμε είναι ιστορικές  και ότι βρισκόμαστε μπροστά στη λήψη αποφάσεων που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας για τον επόμενα χρόνια. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου που βρέθηκε στην εξουσία υποσχόμενη κοινωνική δικαιοσύνη στην πλειοψηφία ενός λαού που έχασε αντίστοιχα πολλά σε σχέση με την οικονομική ελίτ που λυμαίνεται τη χώρα εδώ και δεκαετίες, βρίσκεται απέναντι σε μία απρόθυμη και βολεμένη Ευρώπη που όχι μόνο δεν είναι δεκτική στο να στηρίξει ελαφρύνσεις και ανάπτυξη, αλλά ζητά πολλαπλάσια μέτρα από αυτά που οδήγησαν το Δεκέμβριο τον Αντώνη Σαμαρά στην ντροπιαστική για τον ίδιο έξοδο και παράδοση της εξουσίας»

Κλείνοντας τόνισε εμφαντικά : «Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, έχει τη δυνατότητα να κάνει άλματα προς τα μπρος. Το μέλλον βρίσκεται μπροστά μας, οι προκλήσεις είναι μεγάλες, όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα».