Αποφασισμένοι είναι στην δημοτική αρχή να στηρίξουν τις επιλογές του Τομέα Πολιτισμού του Δήμου, σε ότι έχει να κάνει με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις και τους όποιους χαρακτηρισμούς έχουν ακουστεί, σχετικά με το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ.

Αυτά που ακούστηκαν, είτε σε κλειστά «πηγαδάκια», είτε σε ανοικτές συζητήσεις έλεγαν ότι το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα και στο κύρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, καθώς απουσιάζουν τα μεγάλα ονόματα και οι μεγάλες παραγωγές.

Τα μεγάλα ονόματα όμως και οι ανάλογες παραγωγές θέλουν και τα ανάλογα χρηματικά ποσά, όμως η δημοτική αρχή, σύμφωνα με κύκλους της Μαιζώνος, δεν είναι διαθέσιμη να κόψει ούτε ένα ευρώ από άλλους τομείς του Δήμου, όπως για παράδειγμα από τον Κοινωνικό Οργανισμό, επειδή το θέλουν κάποιοι άνθρωποι που θεωρούν ότι αντιπροσωπεύουν την κουλτούρα και την τέχνη αυτής της πόλης.

Ο Δήμος και η δημοτική αρχή έχει πλέον μία διαφορετική αντίληψη για τον πολιτισμό. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στη Μαιζώνος για την δημοτική αρχή της Πάτρας, πολιτισμός μπορεί να είναι η πόλη να βοηθήσει τις οικογένειες και τους δεκάδες συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δεν έχουν την δυνατότητα για να τα βγάλουν πέρα, σε μία κοινωνία που καθημερινά αυξάνονται οι άποροι και οι άστεγοι.

Τώρα για το αν θα έρθουν οι μεγάλες παραγωγές που θα κρατήσουν σε ένα επίπεδο το βεληνεκές του Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, αυτό είναι κάτι που για την νυν δημοτική αρχή περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Άλλωστε, σύμφωνα με την αντίληψη που έχει η δημοτική αρχή για τον όρο Διεθνές Φεστιβάλ, το όλο θέμα δεν αφορά το σύνολο των πολιτών, αλλά μία «πνευματική κάστα» ανθρώπων που όλα αυτά τα χρόνια, απολάμβαναν τις ευεργεσίες μιας «δήθεν» ανώτερης κουλτούρας και ενός «τάχα» πολιτισμού.

Μη ξεχνάμε, εξάλλου, ότι από τότε που το φεστιβάλ της Πάτρας χαρακτηρίστηκε με τον όρο «Διεθνές» ο Δήμος έχει μπει αρκετά εκατομμύρια μέσα, με τους Πατρινούς να πληρώνουν ακόμα τα χρέη.

Και αυτό που έχει πειράξει αρκετούς, σύμφωνα πάντα με την δημοτική αρχή, είναι ότι η… σούπα αυτή χάλασε και το φετινό φεστιβάλ, με βάση το λιτό πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του, τους έκανε «χαλάστρα».