Ο Νίκος Οικονομόπουλος αναφέρει: Δυστυχώς όσο περνά ο καιρός η Νέα Δημοκρατία δείχνει ξεκάθαρα "πλοίο ακυβέρνητο".

Αμηχανία, εσωστρέφεια και κυρίως δίγλωσσος πολίτικος λόγος είναι τα κυρία χαρακτηριστικά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί με την επιμέλεια του πρώτου να στρογγυλοποιήσει τις γωνίες μιας επώδυνης όπως ψιθυρίζεται συμφωνίας με τους Δανειστές. Η συνεχής παρουσίαση του ενδεχομένου της δραχμής από στελέχη - βουλευτές της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι αριστερής προπαγάνδας με σκοπό  να ομαλοποιήσει το έδαφος στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ώστε στη συνέχεια να τύχει μια “συμφωνία” ως το μη χείρον, βέλτιστον κοινής αποδοχής από το σύνολο των βουλευτών του.

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται (και προσπαθεί γι΄αυτό) να μην θέλει να συνδέσει το όνομα του με μια ενδεχόμενη καταστροφή της χώρας ,με την μη ύπαρξη συμφωνίας αλλά συγχρόνως να αποφύγει να συνδεθεί ως μια συνέχεια των  μνημονικών κυβερνήσεων που το παρελθόν κατήγγειλε.  Η Χώρα δυστυχώς  δοκιμάζεται επικίνδυνα καθημερινά  στο βωμό της επικοινωνιακής πολιτικής που ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει .

Το παράδοξο έχει αντικαταστήσει το αυτονόητο και σε αυτή την πορεία ,κινείται για τους δικούς της λόγους και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η καθοδική πορεία της ΝΔ – Σαμαράς δημοκοπικά δεν φαίνεται να έχει τελειωμό .

Παρά τις “φιλότιμες” προσπάθειες  του “περιβάλλοντος” με δήθεν ανοίγματα στην κοινωνία με περιφερειακές συνδιασκέψεις, το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό.

“Μοιραίοι’’ άνθρωποι και Επιτροπή πολιτικού σχεδιασμού για “ κλάματα ” που με τις αποφάσεις τους  απομακρύνουν  όλο και περισσότερο την κοινωνία από τη ΝΔ   προς δόξα ενός πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης που για πέντε ολόκληρους  μήνες δεν έχει κατορθώσει να συμφωνήσει και να κατοχυρώσει  την οικονομική της επάρκεια της Χώρας ,δημιουργώντας καθημερινά “πιστωτικά γεγονότα” ευτυχώς εσωτερικά και προκαλώντας ασφυξία στην αγορά.

Η κεντροδεξιά ως φορέας πολιτικός και ως ρεύμα ιδεών στόχο είχε πάντα την ανάπτυξη και τη δημιουργία, με επίκεντρο τον άνθρωπο   και τις ικανότητες του , χωρίς να φοβάται τις αριστερές κορώνες.

 Αυτό το στίγμα η Νέα Δημοκρατία οφείλει αφού ανανεώσει το στελεχιακό  δυναμικό της  μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών από το καταστατικό της, να μεταφέρει σε όλη την επικράτεια και να κερδίσει ξανά ,την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Να κερδίσουμε ξανά συμμάχους που θα μας βοηθήσουν να ξαναπάμε τη Χώρα μπροστά. Να ισχυροποιήσουμε την ασφάλεια και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης στους συμπατριώτες μας. Να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όσους τη χρειάζονται.

Ήρθε η ώρα αλλαγών. Πλησιάζει το ραντεβού της Κεντροδεξιάς με την ιστορία .