Πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ χρωστούν οι Πατρινοί και τα νοικοκυριά τους στην ΔΕΗ.

Αυτός είναι ο συνολικός αριθμός από ληξιπρόθεσμες οφειλές των Πατρινών από όλα τα χρόνια του μνημονίου, με τα χρέη των νοικοκυριών και των καταστημάτων να έχουν εκτοξευτεί και πολλά από αυτά να ζουν με τον καθημερινό φόβο της κοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα καταστήματα της Πάτρας που έχουν κλείσει και έχουν αφήσει ανεξόφλητους τους λογαριασμούς τους, χωρίς όμως να υπολογίζονται και τα νοικοκυριά που οφείλουν ακόμα δόσεις του λεγόμενου «χαρατσιού» το οποίο έχει περάσει στις οφειλές της εφορίας.

Το όλο αυτό θέμα και το μεγάλο αυτό νούμερο των 40.000.000 ευρώ αποτυπώνεται στις «ουρές» των ανθρώπων που «στριμώχνονται» κάθε πρωί στο κτίριο της Ακτής Δυμαίων για να προχωρήσουν σε διακανονισμό των χρεών τους.

Πάντως, δεν είναι λίγοι και οι Πατρινοί αυτοί που αδυνατούν να πληρώσουν τους διακανονισμούς τους με βάση τις δόσεις που έχουν οριστεί, καταφεύγοντας έτσι στα μηχανήματα που έχουν στηθεί στα υποκαταστήματα των τραπεζών, δίνοντας κάθε φορά 20, 30 ή και 50 ευρώ για να μετριάσουν κάπως τις οφειλές τους, με την ελπίδα ότι δεν θα έρθει εκείνη η στιγμή που η ΔΕΗ θα τους κόψει το ρεύμα.