>Κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κώδικες στο σεξ. Πράγματα που ξέρουν πως θα ικανοποιήσουν τον άλλο κατά τη διάρκεια της πράξης. Υπάρχει όμως και μια πράξη, μια κίνηση που ξεσηκώνει τους άντρες στο σεξ. Ποια είναι αυτή; Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν σχετική έρευνα και βρήκαν την απάντηση.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στο Lafayette των Ηνωμένων Πολιτειών βρήκαν πως τα φιλιά πριν το σεξ είναι αυτά που πραγματικά ανάβουν τους άντρες.
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, κατά τη διάρκεια ενός παθιασμένου φιλιού απελευθερώνονται διάφορες χημικές ουσίες που ανεβάζουν την ερωτική διάθεση.
 
Από την έρευνα όπως αναφέρει το healthview βγήκε κι ένα ακόμα ενδιαφέρον συμπέρασμα. Πως κατά τη διάρκεια των ερωτικών φιλιών ανταλλάσσονται μέσω του σάλιου οι γνωστές σε όλους φερομόνες ή αλλιώς ορμόνες της ευτυχίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να νιώθει πληρότητα και να απελευθερώνει με τη σειρά του δυο άλλες ορμόνες. Την ωκυτοκίνη που είναι γνωστή και σαν ορμόνη της αγάπης και την κορτιζόλη η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα του άγχους στον οργανισμό.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, όταν ένα ζευγάρι ανταλλάσσει ερωτικά φιλία τότε πολύ σκέφτονται ευχάριστα πράγματα κι αισθάνονται εφορία και ανακούφιση.
Όπως λένε χαρακτηριστικά οι ειδικοί είναι σαν να πατάμε ένα κουμπί κι ο εγκέφαλος κάνει αμέσως restart προετοιμάζοντας τον για το σεξ.