Ο Βλάσης Μάρας έκανε για μία ακόμα φορά την Ελλάδα υπερήφανη κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στο Μονπελιέ στην Γαλλία.

Με πολλά μετάλλια στην κατοχή του, είναι ένας αθλητής που μας έκανε να τον προσέξουμε για πολλούς λόγους.

Αυτό το διάστημα χαλαρώνει, όσο περίεργο και να σας φαίνεται, αν και δεν σταματά να προπονείται καθημερινά.

Ήταν λοιπόν, η κατάλληλη στιγμή να τα πούμε και να μας πει για την άλλη του αγάπη, τη μουσική.

Ευγενικός, αγωνιστής, με όνειρα... Ο Βλάσης Μάρας ή Del Mar, όπως τον ξέρουμε στην μουσική, γεννήθηκε πρωταθλητής!


Aθλητισμός και djing...

P.E. Συγχαρητήρια για το νέο μετάλλιο! Πως είναι σήμερα η ψυχολογία σου;

B.M. "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, μετά από 2 χρόνια ανέβηκα ξανά σε βάθρο στο αγαπημένο μου αγώνισμα. Ήταν πολύ σημαντική για μένα αυτή η διάκριση γιατί διανύω και Ολυμπιακή χρονιά και αυτό με κάνει να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να δουλεύω πιο δυνατά στο δρόμο προς το Ρίο."

P.E. Πόσο εύκολο είναι να συνδυαστεί η ζωή ενός αθλητή με αυτήν της νύχτας και του dj-ing;

B.M. “Καταρχάς η μουσική για μένα είναι ανάγκη και μέσα από αυτήν ξεχνάω όλα μου τα προβλήματα, γεμίζω μπαταρίες και παίρνω δύναμη. Δύσκολο δεν είναι, γιατί έτσι και αλλιώς κάποιες μέρες που θα έβγαινα θα ξενυχτούσα το ίδιο. Βέβαια σε περίοδο αγώνων τα ξεχνάω όλα και κάνω μόνο αθλητισμό. Έχω την λογική να μπορώ να ισορροπώ καταστάσεις στη ζωή μου.

P.E. Η καθημερινότητα σου περιλαμβάνει να φανταστώ διατροφή και πολύ γυμναστική;

Β.Μ. "Προπονούμαι δύο φορές την μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το Σάββατο κάνω μόνο μία προπόνηση και την Κυριακή ρεπό. Δεν μπορώ να πω ότι κάνω κάποια ιδιαίτερη διατροφή, σπιτικό φαγητό κυρίως."


P.E Το dj-ing πως προέκυψε;

B.Μ. “Όπως είπα πριν, η μουσική πάντα κατείχε μεγάλο μέρος στην καθημερινότητα μου. Κάποια στιγμή θέλησα να ασχοληθώ με το mixing κομματιών γιατί μου κέντρισε το ενδιαφέρον να δώσω μια ροή στην μουσική που άκουγα και αυτό γιατί θεωρούσα πως κάποια κομμάτια είναι βαρετά στην αρχή και στο τέλος.

Αγόρασα μηχανήματα και έκανα προπόνηση στην τεχνική του mixing, η οποία θεωρώ πως είναι μια τέχνη που χρειάζεται πολύ... διάβασμα’’.

P.E. Ο κόσμος σε ένα μαγαζί σε αναγνωρίζει όταν είσαι στα decks;

Β.Μ. “Συνήθως όχι, γιατί και εγώ δεν θέλησα να δώσω δημοσιότητα στο όνομα μου. Βέβαια μετά από αρκετό καιρό νομίζω πως είμαι γνωστός στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής και έχω αρκετό κόσμο που με ακούει και με support-αρει.”


"Ήρθα από το πουθενά και νίκησα τους καλύτερους..."

P.E. Aυτό που μας λένε οι περισσότεροι αθλητές είναι πως στην Ελλάδα είναι δύσκολα γι' αυτούς. Δεν υπάρχουν υποδομές για παράδειγμα. Αισιοδοξείς για το μέλλον;

Β.Μ. “Πλέον δεν δίνονται κίνητρα στους αθλητές να ξεκινήσουν και σε αυτούς που ήδη ασχολούνται δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη.

Υπάρχει μια φθίνουσα πορεία εδώ και αρκετά χρόνια. Αισιοδοξώ, αγαπώ και προσπαθώ να βοηθώ το άθλημα μου και γι' αυτό και είμαι ακόμα ενεργός αθλητής.”

P.E. Υπάρχει στόχος που δεν έχεις πραγματοποιήσει ακόμα;

Β.Μ. “Ένας στόχος που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να πάρω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.”

P.E. Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

B.M. “Νομίζω πως είναι όταν κέρδισα το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήρθα από το πουθενά και νίκησα τους καλύτερους.”

P.E. Στο αυτοκίνητό σου, ποιον ραδιοφωνικό σταθμό ακούς;

B.M. “Συνήθως αποφεύγω να ακούω ραδιόφωνο. Το είδος της μουσικής πάει πάντα ανάλογα με την διάθεση.”


ΒΛΑΣΗΣ ΜΑΡΑΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΙΛΑΝΟΥ 2009

Το μέλλον...

P.E. Στην μουσική ποιους συνάδελφους σου θαυμάζεις;

B.Μ.Μanolaco και Μikee πιστεύω είναι αυτοί που με έχουν επηρεάσει πολύ ως προς τα ακούσματα μου, αλλά γενικά πάντα αυτό που κάνω είναι να παρατηρώ και να παίρνω κατά την άποψη μου αυτά που μου αρέσουν από τον καθένα Dj στον χώρο γενικότερα.”

P.E. Πως φαντάζεσαι την ζωή σου, όταν τελειώσεις την ενασχόλησή σου με τον αθλητισμό, επαγγελματικά;

Β.Μ. Θα βρίσκομαι σίγουρα στον χώρο του αθλητισμού είτε σαν παράγοντας είτε σαν προπονητής και φυσικά πολύ μα πολύ μουσική.”

P.E. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος για τον Β. Mάρα;

B.M. Υπάρχει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αζερμπαϊτζάν, όπου θα λάβω μέρος και είναι ο επόμενος στόχος. Βέβαια ο τελικός προορισμός είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο.




Βλάσης Μάρας, Χάλκινο μετάλλιο - Μονπελιέ 2012