Αλλαγή τακτικής φαίνεται ότι επιχειρεί η Τροχαία Πατρών το τελευταίο διάστημα, σε ότι έχει να κάνει με την παράνομη στάθμευση, αλλά και το χάος στο κυκλοφοριακό που επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Η αλλαγή έχει να κάνει με τον τρόπο που προσπαθεί να επιβάλει την τάξη, δείχνοντας ότι πλέον αποφεύγει τα πρόστιμα που κάποτε έριχνε σαν… βροχή στους οδηγούς που έκαναν παραβάσεις και πάρκαραν παράνομα.

Η τροχαία δείχνει να καταφεύγει στην τακτική των συστάσεων, ρίχνοντας στους δρόμους τους άνδρες και τις γυναίκες της παλαιάς Δημοτικής Αστυνομίας οι οποίοι κυκλοφορούν πλέον με μία σφυρίχτρα στο στόμα, τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες.

Η νέα αυτή τακτική έχει σχολιαστεί θετικά από την πλειοψηφία των πολιτών, χρειάζεται όμως και οι πολίτες να αλλάξουν νοοτροπία και να ενεργούν έτσι ώστε να δείχνουν ότι σέβονται το κοινωνικό σύνολο, μη παρκάροντας όπου θέλουν και όπου βρουν.

Ο καιρός βέβαια θα δείξει αν η νέα τακτική της Τροχαίας αποδώσει καρπούς και βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο που η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει ανυπόφορη. Για την ώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πολίτες γλιτώνουν τα πρόστιμα…