Μια εφεύρεση που έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον και έχει απασχολήσει τόσο την επιστημονική κοινότητα, όσο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πρόκειται να παρουσιαστεί την δεύτερη ημέρα της 2ης Έκθεσης Καινοτομίας «Patras IQ 2015», η οποία και ξεκίνησε την Παρασκευή.

Πρόκειται για το ηλιακό τρίκυκλο που κατασκευάστηκε στο Αγρίνιο από τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων(Χανδόλιας Ιωάννης-Αλέξανδρος, Φιλιανάκης Νικόλαος, Παταρόκας Βαλάντης, Ψυλλάκης Γιώργος).

Το ηλιακό τρίκυκλο είναι ένα όχημα που φορτίζει με τον ήλιο και μπορεί να διανύσει σε συνεχή χρήση χωρίς φόρτιση έως και 30 χιλιόμετρα. Είναι ένα μέσο  μοναδικής οικολογικής μετακίνησης με ελάχιστο κόστος που ταυτόχρονα συμβάλει στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και του περιβάλλοντος των αστικών κέντρων.

Μαζί με το ηλιακό τρίκυκλο, οι φοιτητές του Αγρινίου θα παρουσιάσουν το βελτιωμένο μοντέλο του, το ηλιακό τετράτροχο που αποτελεί και τον νέο ερευνητικό  πεδίο δραστηριότητας τους.


To ηλιακό τρίκυκλο

Σημειώνουμε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το cityvoice, ότι η πρώτη ιδέα του όλου εγχειρήματος ξεκίνησε να υλοποιείται το 2011 με την πρώτη έκδοση να κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2012, ενώ η δεύτερη βελτιωμένη έκδοση (το ηλιακό τρίκυκλο) κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης από το 2013.

Μένει να δούμε πότε θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί το ηλιακό τετράτροχο, το λεγόμενο buggy, το οποίο είναι η εξέλιξη της ερευνητικής δράσης των φοιτητών, οι οποίοι έβαλαν αυτή την φορά τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, κατασκευάζοντας ένα όχημα (buggy) υψηλότερων επιδόσεων και ανέσεων. 


Το ηλιακό τετράτροχο (buggy)

Η «2η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (PatrasIQ) 2015», διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα διαρκέσει έως και τις 26 Απριλίου 2015 στο Αθλητικό Κέντρο «Δημήτρης Τόφαλος».