Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Αχαΐας έχει ως εξής: "Δημοκρατικέ Λαέ της Πάτρας, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νεολαίοι, Συνταξιούχοι

Σε  πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια χυδαία, μετωπική και ολοκληρωτική επίθεση του συστήματος της διαπλοκής, του παρασιτισμού, της κλοπής του Δημοσίου χρήματος και της εξάρτησης εναντία στην Κυβέρνηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της Αριστεράς.

Θεωρούμε απαραίτητο να δηλώσουμε τα εξής:

- Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης για την διαχείριση την Δημόσιων και Κρατικών πόρων που εμφανίζονται σαν αναξιοποίητα αποθέματα Δημόσιων οργανισμών και φορέων, είναι απολύτως ΑΝΑΓΚΑΙΑ οικονομικά και πολιτικά.

- Η διαχείριση τους από την Κυβέρνηση, στην παρούσα φάση των ανελέητων εκβιασμών και της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας της χώρας από τις Κυβερνήσεις της Τροϊκανής κυριαρχίας, είναι ΟΠΛΟ στον αγώνα που δίνει ο Ελληνικός  Λαός για να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα.

- Είναι επιβεβλημένος ο έλεγχος από την Κυβέρνηση πάνω στην κυκλοφορία και την διακίνηση των κεφαλαίων από τις τράπεζες των κλεπταποδόχων που απογύμνωσαν την χώρα σαν δουλικά παραρτήματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

- Το μαύρο μέτωπο της ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ κλιμακώνει και ονειρεύεται εξεγέρσεις " κατσαρόλας " εναντίον μιας Κυβέρνησης που έχει ανοικτό πόλεμο με το αδηφάγο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό, γιατί:

  • Δεν βρίσκεται στην ίδια περπατησιά με τις υποτακτικές κυβερνήσεις που υπηρέτησαν πιστά τους Τροϊκανούς!
  • Δεν μείωσε μισθούς και συντάξεις!
  • Δεν απελευθέρωσε τις ομαδικές απολύσεις!
  • Δεν έκανε πίσω στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση!
  • Δεν πνίγει τους πρόσφυγες - μετανάστες στο Αιγαίο!
  • Δεν υποκύπτει στις πιέσεις  για αλλαγή ακόμα και του Κυβερνητικού σχήματος!
  • Είναι μια Κυβέρνηση που με την ψήφο και την στήριξη του Λαού, τοποθετεί την χώρα μας στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι σαν Αποικία! 

Απευθυνόμαστε στην Εργατική Τάξη και το Λαό, για την πιο μαζική και αγωνιστική επαγρύπνηση.

Οι εργαζόμενοι με το εργαλείο της γνώσης για τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε, στηρίζουν την πορεία που άνοιξε στις 25 Γεναρη 2015.

Στους δρόμους των διεκδικήσεων θα βάλουν φραγμό στο μαύρο μέτωπο της υποτέλειας.

Σ' αυτό το μαύρο μέτωπο που τελευταία, έκτος από το ποτάμι της διαπλοκής, αποκτά και " Αριστερά " και " ταξικά " στηρίγματα!

Που προσεύχονται και κάνουν τα πάντα για να γονατίσει η Κυβέρνηση και ο Λαός!

Θέλουν να ολοκληρωθεί η λεηλασία της χώρας, να συνεχίσει να υπάρχει σαν αποικία του χρέους με τον Λαό στην απόλυτη εξαθλίωση!

Λέμε, στην ετερόκλιτη μαύρη συμμαχία, ότι δεν θα περάσουν τα σχεδία της! 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΕΛΠΙΔΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

Εγγυητής θα είναι ο Λαός και η Εργατική Τάξη".