Με αφορμή την έκβαση της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Νικολάου, δήλωσε τα εξής:

"Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατάφερε να καταλήξει σε ένα ψήφισμα εξασφαλίζοντας ευρεία πλειοψηφία για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η καταδίκη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την ευθύνη φέρει ακέραια ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που ενώ υπήρχε ομόφωνο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδος, προτίμησε να καταθέσει άλλο, απαλείφοντας τον όρο ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης.

Αντιθέτως, ο συνδυασμός μας  "Νέα Πόλη", προτίμησε να αποσύρει το κείμενο ψηφίσματος που επρόκειτο να καταθέσει, κατανοώντας την κρισιμότητα του θέματος και στοχεύοντας σε ένα ισχυρό ψήφισμα από την ΠΕΔ.

Κατόπιν των παραπάνω, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να εξασφαλιστεί ευρεία πλειοψηφία, οι χειρισμοί της Δημοτικής αρχής οδήγησαν στο να διαχωριστεί στα τρία το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι κομματικές σκοπιμότητες υπερισχύουν του κοινού συμφέροντος".