Πλέον η εικόνα της οδού Κανάρη έχει γίνει ρουτίνα και ο πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος στο κέντρο της Πάτρας έχει μετατραπεί για τα καλά σε ένα πάρκινγκ στάθμευσης αυτοκινήτων και δικύκλων, χωρίς αυτό να ξενίζει κανέναν.

Καθημερινά αράζουν στην οδό Κανάρη δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια, ξεκινώντας από το ύψος της πλατείας Πίνδου και προχωρώντας κατά μήκος της οδού, προς τα Ψηλαλώνια. Ειδικότερα, στο σημείο που βρίσκεται πίσω από το κτίριο του ΙΚΑ (αλλά και σε αυτό πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο) γίνεται χαμός.

Καθημερινά, αυτοκίνητα και μηχανάκια βρίσκουν ένα «εύκολο» και «βολικό» πάρκινγκ για να σταθμεύσουν τα οχήματα τους, χωρίς βέβαια να ενδιαφέρονται ούτε για τους πεζούς, ούτε για τους ποδηλάτες (που υποτίθεται ότι για αυτούς φτιάχτηκε ο δρόμος), ούτε και για τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται εκεί.

Υπάρχουν μάλιστα πρωινά, που ειδικότερα στο ύψος μεταξύ της Κορίνθου και της Κανακάρη (πίσω από το ΙΚΑ), τα παρκαρισμένα οχήματα είναι τόσο πολλά που πραγματικά δεν μπορεί να περάσει από εκεί κάποιος πεζός. Πόσο μάλλον ένας ποδηλάτης ή ένας άνθρωπος με αναπηρικό καροτσάκι... (γιατί υπάρχει και ειδική σήμανση εκεί για την πρόσβαση στον δρόμο, ατόμων ΑμεΑ).

Εδώ βέβαια υπάρχουν οδηγοί που παρκάρουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (στο σημείο που διασταυρώνεται με τη συγκεκριμένη οδό), στην Κανάρη θα διστάσουν; Δείτε φωτογραφίες από τον… δήθεν πεζόδρομο της οδού Κανάρη, το πρωί της Τετάρτης.