Δήμοι, περιφέρειες, ΔΕΚΟ, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ανεξάρτητες αρχές, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις καλούνται να μεταφέρουν, εφόσον έχουν, τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να αξιοποιηθούν για τις δανειακές ανάγκες του δημοσίου μέσα από τη μετατροπή τους σε repos.

Συνολικά όπως αναφέρει το protothema πρόκειται για περίπου 1.500 φορείς του δημοσίου όπως προκύπτει από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη χθες από το υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό, η οποία παραπέμπει στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η λίστα, η οποία ισχύει από Σεπτέμβριο του 2014, περιλαμβάνει τα 1.500 ονόματα φορέων που πρέπει να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ. Ανάμεσά τους δήμοι, βρεφοκομεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, λιμενικά ταμεία και ωδεία έως παιδικοί σταθμοί, στάδια, ο ΕΟΠΥΥ, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, η Εθνική Επιτροπή για την UNESXO, ο ΟΔΔΗΧ, ο ΕΛΓΑ, ο ΟΣΕ, οι εθνικοί δρυμοί, τα ΤΕΙ κτλ.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις, καθώς δεν εμπίπτουν οι εισηγμένες εταιρείες, οι εταιρείες που έχουν μπει σε διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων και οι εταιρείες με διαθέσιμα που δεν επαρκούν καν για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου δεκαπενθημέρου. Σε ό,τι αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία η υπαγωγή είναι προαιρετική. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει τη λέξη «δύνανται» που σημαίνει ότι η τελική απόφαση ανήκει στις διοικήσεις.

Δείτε τη λίστα εδώ