Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα Xiali Zou, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αποστόλης Αλεξόπουλος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης της ελληνοκινεζικής συνεργασίας σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και ειδικότερα στον τομέα της Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνης έθεσε στον Κινέζο Πρέσβη το θέμα της συμμετοχής κινέζικων πετρελαϊκών εταιρειών στο 2ο Γύρο Παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ επεσήμανε στον Κινέζο Πρέσβη ότι η συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν θα είναι σημαντική μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Κίνα και τις ίδιες τις κινεζικές εταιρείες, καθώς θα αποτελέσει για τις τελευταίες την πρώτη παρουσία τους στον ευρωπαϊκό χώρο σε αυτόν τον τομέα.

Ο Κινέζος Πρέσβης εξέφρασε ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να πληροφορήσει τις πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας του για το συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Επιπρόσθετα όπως αναφέρει το euro2day συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα επισκέψεις στην Αθήνα αντιπροσωπειών κινεζικών εταιρειών με στόχο να συζητηθούν τεχνικά και άλλα ζητήματα του διαγωνισμού.