Νέο υβριδικό επιδόρπιο, ονομαζόμενο cruffin, συνεχίζει την τρέλα των συνδυασμένων γλυκών και έχει «ξετρελάνει» την Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Το cruffin είναι ο συνδυασμός κρουασάν και μάφιν, δίνοντας ένα «κολασμένο» γευστικό αποτέλεσμα. Την αρχή έκανε ένας βρετανικός φούρνος και για να κάνετε την απόλυτη λιχουδιά πιο γκουρμέ δεν έχετε παρά να το γεμίσετε με όποια κρέμα προτιμάτε!


Ο Σαρλ ντε Γκωλ είχε δηλώσει κάποτε αγανακτισμένος, ότι δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να κυβερνήσει μια χώρα που είχε 246 ποικιλίες τυριών!

Το Λονδίνο όπως αναφέρει το newmoney βρίθει αυτή την εποχή από μια μεγάλη ποικιλία ανταγωνιστικών γλυκών. Η πόλη αυτή πάντα αγκάλιαζε τα ξένα ψωμάκια, τη δανέζικη ζύμη, το γαλλικό κρουασάν κ.α, σύμφωνα με την Telegraph.


Όσο για τη τρέλα των cronut, τον συνδυασμό κρουασάν με τα αγαπημένα όλων, ντόνατ, ξεκίνησε από έναν Γάλλο ζαχαροπλάστη, τον Dominique Ansel και αυτήν την στιγμή είναι νούμερο ένα σε όλα τα ζαχαροπλαστεία της Νέας Υόρκης! Τα κρόνατ μπορούν να γεμιστούν με φρούτα ή με σοκολάτα ή και με κρέμα ακόμα, ενώ προσθέτοντας το topping της αρεσκείας σας θα έχετε σίγουρα έναν γαστρονομικό Παράδεισο!


Αποφασισμένο ότι το Λονδίνο δεν θα πρέπει να μείνει πίσω, το 100 χρονών, αρτοποιείο Rinkoffs, ανατολικά του Λονδίνου, ξεκίνησε το crodough, ουσιαστικά ένα cronut, αλλά με νομικά προστατευμένο όνομα.

Αυτό άνοιξε την πόρτα για τα cookies (ένα κρουασάν με γέμιση cookie), τα townies (ένας συνδυασμός brownie και τάρτας) και τα duffins (ντόνατ και muffin).


Η τελευταία, πολύ πρόσφατη μόδα, είναι το cruffin, ένα κλασικό croissant με ένα αφράτο muffin.
Το νέο αυτό υβριδικό επιδόρπιο αποτελείται από την κλασική ζύμη για croissant, ενώ η υφή στο εσωτερικό του είναι σπογγώδης, όπως του muffin. Το λαχταριστό υβρίδιο είναι γεμιστό και οι δημιουργοί του το συνδυάζουν με κρέμα σε διάφορες γεύσεις όπως καφέ και passion fruit που κάνουν θραύση.