Την κορύφωση του σχολικού τουρισμού, ζει αυτές τις μέρες, το κέντρο της Πάτρας, οι καφετέριες, τα νυχτερινά καταστήματα και τα ξενοδοχεία της που είναι σχεδόν γεμάτα από μαθητές.

Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα ολοένα και περισσότερα σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδος έρχονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα, σε μία εποχική περίοδο, όπου οι μαθητές επιλέγουν να κάνουν τις σχολικές τους εκδρομές. Η Πάτρα είναι μία από τις πόλεις που επιλέγεται από τα σχολεία της χώρας ως ένα μέρος προέλευσης τους για την σχολική τους εκδρομή, κυρίως χάρη στην νυχτερινή ζωή και τα μπαράκια που διαθέτει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο Σάββατο σε γνωστό νυχτερινό κατάστημα της Πάτρας που φημίζεται για την ελληνική του μουσική, το κρασί και τους μεζέδες του, διασκέδασαν μαθητές δύο διαφορετικών σχολείων που είχαν έρθει από την Κρήτη για την σχολική τους εκδρομή.

Παράλληλα, αυτές τις μέρες παρατηρείται μία μεγαλύτερη κίνηση στην νυχτερινή ζωή της Πάτρας, συγκριτικά με τη «νεκρή» περίοδο που διανύουμε, κίνηση που δεν έχει να κάνει μόνο με τους φοιτητές, αλλά και τους μαθητές που έχουν έρθει στην πόλη από διάφορα μέρη της χώρας.

Τα σχολεία που έχουν έρθει αυτές της μέρες, λίγο πριν το Πάσχα, στην Πάτρα, έχουν δώσει ζωή στο κέντρο της πόλης, στην Αγίου Νικολάου, στην Ρήγα Φεραίου, στην πλατεία Γεωργίου κτλ και σίγουρα είναι μία άλλη ευχάριστη νότα κάνοντας αρκετούς Πατρινούς να «ζηλέψουν» και να αναπολήσουν τα μαθητικά τους χρόνια.