Μπορεί σήμερα να αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων από τη σορό του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ωστόσο έχουν αρχίσει ήδη να διαρρέουν κάποια στοιχεία από αυτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου έγιναν οι τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του 20χρονου φοιτητή, βρέθηκε ότι στα όργανα του άτυχου νεαρού υπήρχε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού ή μετά από αυτό φαίνεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πιθανόν τσικουδιά.

Αυτή η διαπίστωση δίνει νέα τροπή στις έρευνες, καθώς οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αναζητούν τους μάρτυρες που ήταν παρόντες στο εστιατόριο προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο φοιτητής είχε πιει αλκοόλ κατά τη διάρκεια του γεύματος. Δεν αποκλείουν όμως και το ενδεχόμενο ο Βαγγέλης, αποφασισμένος να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, να θέλησε να βρει δύναμη για την πραγματοποίησή του μέσα από την κατανάλωση αλκοόλ.

Την ίδια ώρα και ενώ έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Βαγγέλης «αυτοκτόνησε», ο κ. Βουγιουκλάκης δήλωσε στην «Espresso» πως δεν θέλει να σχολιάσει κάθε φήμη που βγαίνει από δήθεν «ειδήμονες» με αφορμή πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων είχε δύο τομές στον δεξιό καρπό και ότι αν διαπιστωθεί ότι είναι μεταθανάτιες, μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.