Έφτασε στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας  το ρωσικό ιστιοφόρο «Kruzenshtern», ένα από τα μεγαλύτερα καράβια στο είδος του, στον κόσμο και ένα πλοίο που έχει γράψει την δική του ιστορία για το ρώσικο στόλο.

Ο γητευτής των θαλασσών, όπως το ονομάζουν οι παλιοί Ρώσοι ναυτικοί, έριξε άγκυρα στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, στην δεξιά πλευρά του λιμένα (κοντά στο κατάστημα Deck) και με το που έφτασε κέρδισε τα βλέμματα των Πατρινών. Δεν ήταν λίγοι που έσπευσαν να το επισκεφτούν για να το θαυμάσουν από κοντά.

Το πλοίο είναι επιβλητικό στο εξωτερικό του και τεράστιο, ενώ το εσωτερικό του έχει μία μικρή πολιτεία. Εστιατόρια, τραπεζαρίες, μουσειακό υλικό από την ιστορία του, έως και εκκλησάκι.

Τα κατάρτια του ξεχωρίζουν για το ύψος τους, ενώ τα πανιά του είναι τεράστια, ικανά για να δίνουν μία τεράστια ταχύτητα στο πλοίο με το φύσημα των ανέμων.  Το πλοίο είναι τετρακάταρτο και έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές αποστολές και σε περίπλους της Γης.


Στο λιμάνι της Πάτρας θα παραμείνει έως τις 2 Απριλίου και το κοινό θα μπορεί να το επισκέπτεται από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Βρίσκεται στην Πάτρα στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Λιμένα της Πάτρας με τον Λιμένα της πόλης Καλινινγκράντ ενώ η επίσημη τελετή του θα γίνει την Τρίτη, στις 31 Μαρτίου,  στους χώρους του Νότιου Λιμένα Πατρών και στο τελετουργικό,θα συμμετάσχει το χορευτικό ΣΟΓΙΟΥΖ του ρωσικού συλλόγου Πατρών.

Να σημειωθεί ότι το πλήρωμά του, οι Ρώσοι ναυτικοί θα κάνουν την βόλτα τους στην Πάτρα, ενώ  θα επισκεφθούν και τα Καλάβρυτα, όπου θα κατατεθεί στεφάνι στο μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

(Οι φωτογραφίες είναι του Σπύρου Χρονόπουλου και του Γιάννη Σαρηγιάννη).