Η φρικτή  δολοφονία 149 ατόμων στο αεροπορικόν δυστύχημα των Άλπεων, μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί. Και αυτό διότι πολλοί γνώριζαν την απόλυτον αδυναμία του συγκυβερνήτη, ο οποίος δεν έπρεπε να ευρίσκεται σε αυτήν την θέσην.

Πρώτοι ένοχοι οι ιατροί. Γνώριζαν περί της νόσου του. Έπρεπε να είχαν ενημερώσει την υπηρεσίαν του. Το  ιατρικόν απόρρητον ενεργεί προς  προάσπισην και σωτηρίαν κάποιου. Εδώ έδρασε αντιθέτως. Ήταν ενδεχόμενον σε αυτήν την  πτήσην να ήταν και  ένας από τους θεράποντες ιατρούς του!!!

Δεύτεροι ένοχοι οι γονείς του. Έπρεπε να είχαν ενημερώσει την εταιρείαν για την περίπτωσην του υιού τους χάρην του γενικού συμφέροντος, το οποίον εθραύσθη εν προκειμένω δραματικώς.

Τρίτος  ένοχος η γυναίκα με την οποίαν συζούσε. Τα γνώριζε όλα.

Αν αυτοί όλοι ενεργούσαν ως έπρεπε, ο φόνος των 149 ατόμων θα είχεν αποφευχθεί. Ο ασθενής δεν θα ήταν πιλότος αλλά θα ασκούσε άλλο επάγγελμα. Το επιχείρημα ότι θα διεσύρετο δεν ευσταθεί. Η εταιρεία θα γνώριζε περί τίνος πρόκειται και κανείς άλλος.

Θα διερωτηθείτε τώρα γιατί καταπιαστήκαμε  με το θέμα.

Απλούστατα διότι και σε μας συνέβησαν και συμβαίνουν παράπλευρες πληγές.

Μας πληγώνει το γεγονός ότι οι τηλεοράσεις μας το έχουν πρώτον και εν πολλοίς κυρίαρχον θέμα στα δελτία ειδήσεων. Μας πληγώνει ότι βλέπομεν συνεχώς το πρόσωπον ενός δημίου σε όλον το δελτίον. Δεν έπρεπε να φαίνεται αυτό το πρόσωπον. Χθές μας έδειξαν και τις παιδικές του φωτογραφίες! Συμβάλλομεν στην Ηρωστράτειον δόξαν του, που είχε προαναγγείλει ο δήμιος.

Αναλύσεις που ακονίσθηκαν από εξειδικευμένους δεν φώτισαν το δέον  γενέσθαι με την ιατρικήν εξέτασην των πιλότων. Ακούσαμε δεκάδες θέσεις και απόψεις οι οποίες δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου, διότι δεν προάγουν κάτι στον τομέαν της ενημερώσεως.

Αν ήταν πιο λακωνικές οι ειδήσεις γύρω από φρικιαστικά συμβάντα θα ήταν καλλίτερον. Φυσικά το ανθρώπινον μέρος δεν παραβλέπεται και όλοι λυπούμεθα για όμοια φαινόμενα τα οποία ας είναι αποφευκτέα στο μέλλον.