Χωρίς την στοργική αγκαλιά των γονιών μεγαλώνουν τα παιδιά του ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης» στην Πάτρα. Χωρίς την αγκαλιά τους και χωρίς, τις περισσότερες φορές, καν την παρουσία τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαπιστώσει τα μέλη της διοίκησης, αλλά και το προσωπικό του ιδρύματος, οι γονείς των παιδιών αυτών που πάσχουν από ανίατες και βαριές αναπηρίες τα έχουν παρατήσει στην τύχη τους, αδιαφορώντας στην πλειοψηφία τους γι' αυτά. Απόδειξη αυτού είναι ότι δεν εμφανίζονται καν στο ίδρυμα για να τα δουν, ενώ σπανίως παίρνουν τηλέφωνο για να ενημερωθούν για την κατάσταση τους.

Δεν ενδιαφέρονται δηλαδή για να δουν αν ζει ή αν πεθαίνει το παιδί τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 68 τροφίμους που φιλοξενεί αυτή την στιγμή το ίδρυμα στο κτίριο του (27 από την Αχαΐα και άλλοι από διάφορα σημεία της Ελλάδος), μόνο οι γονείς 7 παιδιών εμφανίζονται αραιά και που για να τα δουν.

Οι υπόλοιποι είναι εξαφανισμένοι. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η μητέρα ενός παιδιού που το επισκέπτεται τρεις φορές την εβδομάδα. Οι άλλοι γονείς είναι σαν μην υπάρχουν πουθενά. Το φαινόμενο αυτό είναι χρόνιο για το ίδρυμα, δεν είναι τωρινό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε περιπτώσεις που τα παιδιά έχουν πεθάνει, με τους ανθρώπους του ιδρύματος να έχουν ενημερώσει τους γονείς για να παραλάβουν την σωρό τους,  οι τελευταίοι, όχι μόνο δεν έχουν ανταποκριθεί, αλλά δεν κάνουν καν τον κόπο για να έρθουν στην κηδεία του παιδιού τους. Έτσι, οι άνθρωποι του ιδρύματος, αναγκάζονται να τα θάβουν σε κοινοτάφια που τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος...