Το Open Coffee Patras σας προσκαλεί στην 18η συνάντησή του! Το ραντεβού μας δίνουμε στον πολυχώρο Επίκεντρο (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου), την Παρασκευή 3 Απριλίου. Στο γνωστό χαλαρό κλίμα, χωρίς γραβάτες και κοστούμια, γνωριζόμαστε, πίνουμε καφέ, και ανταλλάσσουμε ιδέες. 
To θέμα της εκδήλωσης και αυτή τη φορά είναι “Resources for Startups”, part II. Θα γίνει αναφορά σε διάφορα θέματα που απασχολούν τις startups σε πρώιμο επίπεδο και όχι μόνο: από το πώς επιλύεις πρακτικά ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και πως εκμεταλλεύεσαι τεχνολογικά προγράμματα/ εργαλεία μέχρι το πως επιτυγχάνεις να «μπεις» σε ένα business incubator ή σε ένα acceleration program.

Ομιλίες:

Η Νάγια Αντωνίου, δικηγόρος θα μιλήσει για πρακτικά νομικά ζητήματα νέων επιχειρηματιών, σχετικά με τη διανοητική ιδιοκτησία πριν και μετά την ίδρυση εταιρειών. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα από τ 2010 και εξειδικεύεται μεταξύ άλλων σε νομικά θέματα startup εταιρειών. Τα τελευταία 5,5 χρόνια που οι επενδύσεις σε τεχνολογικές εταιρείες αναπτύσσονται στην Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με επενδυτικά σχήματα και πολλές startup με δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδος.

Δημήτρης Κουτσαναστάσης, Partner Business Evangelist @Microsoft Hellas (http://www.microsoft.com/el-gr ) – “Τεχνολογική υποστήριξη για το startup σας από την Microsoft.”

Το Microsoft BizSpark αποτελεί ένα από τα παλαιότερα προγράμματα ενίσχυσης των Startups με δωρεάν λογισμικό και υπηρεσίες Cloud χωρίς καμία δέσμευση. Ο Δημήτρης θα παρουσιάσει τι προσφέρει ακριβώς το πρόγραμμα και πως μπορεί μια startup να συμμετάσχει.

Αλέξανδρος Ρούστας, General Manager @ IQbility (http://www.iqbility.com/) – “How can I benefit from a business incubator?”

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα διεθνές ρεύμα δημιουργίας προγραμμάτων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας με διάφορες ονομασίες όπως incubators, accelerators κλπ. Ο Αλέξανδρος Ρούστας, επικεφαλής του IQbility, θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε με ποιο τρόπο και σε ποιο στάδιο της ζωής της, μπορεί μία startup να επωφεληθεί από τέτοιες δομές.

Alexandra Choli, Founder & Executive Director at Metavallon (http://metavallon.org/ ) – “Going global with The Accelerator 2015 by Metavallon.”

Η Μetavallon ενδυναμώνει και επιταχύνει νεοφυείς επιχειρήσεις ταχείας ανάπτυξης στα πρώτα στάδια της ζωής τους. Η αποστολή της είναι να καλλιεργήσει δραστήρια επιχειρηματικά πνεύματα και να δημιουργήσει ένα ισχυρό επιχειρηματικό κίνημα στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Στην κατεύθυνση αυτή, από το 2012, έχει βοηθήσει πάνω από 150 ιδρυτές στις επιχειρηματικές τους προσπάθειες. Οι δραστηριότητες της αυτή την περίοδο εστιάζονται στο The Accelerator, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης και επένδυσης για επιλεγμένες startups που επιθυμούν να αναπτυχθούν γρήγορα και αποτελεσματικά. 

Πρόγραμμα - Διαδικαστικά:

17:45-18:30 Προσέλευση και ένας σύντομος καφές στο γνωστό χαλαρό και ανεπίσημο κλίμα
18:30-20:00 Παρουσιάσεις και σύντομες ερωτήσεις/απαντήσεις
20:00-22:30 Networking - Στο μπαρ του πολυχώρου Επίκεντρο θα έχουμε την ευκαιρία με ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα να συζητήσουμε, να γνωρίσουμε και να “μάθουμε” από τα λάθη αλλά και τις επιτυχίες όσων επιχειρούν στο χώρο των startups.
H συμμετοχή είναι εξ' ορισμού δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Λίστα συμμετεχόντων και περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό facebook event. Να είστε εκεί!