Στην Πάτρα θα παρουσιαστεί η θρυλική Ποντικοπαγίδα και μόνο για τρείς παραστάσεις μετά την επιτυχία που σημείωσε για δύο συνεχείς χρονιές στην Αθήνα. Το αγαπημένο θρίλερ της Αγκάθα Κρίστι που σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης θα παιχτεί στο θέατρο Πάνθεον στις 27,28 και 29 Μαρτίου.

Λίγα λόγια για το έργο
Η “Ποντικοπαγίδα” παραμένει το μακροβιότερο θεατρικό έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου. Έκανε πρεμιέρα το 1952 στο West End του Λονδίνου, με τους Ρίτσαρντ Ατένμπορο και Σίλα Σιμ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και από τότε – εδώ και 60 χρόνια – εξακολουθεί να παίζεται ασταμάτητα.

Ξεκίνησε ως μικρό ραδιοφωνικό έργο το 1947 με τον τίτλο “Τρία τυφλά ποντίκια” ενώ πήρε το σημερινό της όνομα το πήρε από έναν στίχο του Σαίξπηρ όταν μετεξελίχθηκε σε κανονικό θεατρικό έργο. Ανέβηκε για πρώτη φορά σε παγκόσμια πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου 1952 στο Βασιλικό Θέατρο του Νότιγχαμ και έκανε πρεμιέρα στο New Ambassador‘s Theatre στο Λονδίνο στις 25 Νοεμβρίου 1952, όπου και παρέμεινε μέχρι τις 23 Μαρτίου 1973. Από εκεί μεταφέρθηκε στο γειτονικό St. Martin’s Theatre, όπου η πρώτη παράσταση παίχτηκε 2 μέρες μετά, στις 25 Μαρτίου 1973. Η επιτυχία ήταν τεράστια.

Μέχρι σήμερα, 403 ηθοποιοί και 235 αντικαταστάτες έχουν εμφανιστεί στο έργο (ο Ντέιβιντ Ράβεν μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες υποδυόμενος τον Ταγματάρχη Μετκάλφ για 4.575 παραστάσεις).