1827 - Πεθαίνει ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Γερμανός συνθέτης.

1896 - Ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος έλληνας ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στον τελικό του ξίφους ασκήσεως διδασκάλων νικά τον γάλλο Περονέ και κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

1908 - Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνεται στη Σπάρτη, διότι καθυστερεί η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Τρίπολης - Σπάρτης. Οι Λάκωνες ακόμα περιμένουν…

1937 - Οι καλλιεργητές σπανακιού στο Τέξας αναγείρουν άγαλμα για τον μεγάλο ευεργέτη του κλάδου, τον Ποπάι.

1940 - Πεθαίνει ο Σπύρος Λούης, Έλληνας μαραθωνοδρόμος.

1983 - Επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 33χρονη εξορία στην Σοβιετική Ένωση ο Μάρκος Βαφειάδης, αρχηγός του «Δημοκρατικού Στρατού» (ΔΣΕ) και της Κυβέρνησης του Βουνού στον Εμφύλιο Πόλεμο.Τα επόμενα χρόνια θα πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ.

1996 - Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγκρίνει δάνειο για τη Ρωσία ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει στην οικονομική της εξυγίανση.

2000 - Η Ελλάδα γίνεται πλήρες μέλος της Συνθήκης του Σένγκεν, που έχει ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα της Ε.Ε, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία.