«Βολές» κατά της δημοτικής Αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του Κώστα Πελετίδη από την «ΡΑΠ Ανθρώπινη Πόλη». Σε ανακοίνωση της η ΡΑΠ κατηγορεί την δημοτική Αρχή για κομματικοποίηση των παρεμβάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την ανοχή του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, τονίζοντας ότι γίνονται παιχνίδια που προέρχονται από τον Περισσό!

Συγκεκριμένα η ΡΑΠ αναφέρει: «Ο Δήμαρχος της Πάτρας, παραβιάζοντας την κοινή λογική, τη δημοκρατική υπευθυνότητα αλλά και τον Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, έφερε στη χθεσινή του συνεδρίαση (της 4ης Μαρτίου 2015) την ώρα που ξεκινούσε η διαδικασία και μοίρασε με την ανοχή της Προέδρου εισηγήσεις για τα δύο σημαντικότερα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης: το θέμα 2-Χρηματοδότηση Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό και το θέμα 3-Προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Πριν λίγες μέρες είχε διανείμει Δελτίο Τύπου με την επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Βούτση, με την οποία του ζητούσε τη στελέχωση ορισμένων υπηρεσιών και οργανισμών του Δήμου με συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων. Η επιστολή αυτή ήταν και η μοναδική «εισήγηση» που έγκαιρα είχε στείλει η Πρόεδρος προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και προφανώς αφορούσε μόνο το θέμα 3 της Ημερήσιας Διάταξης.

Τα δύο μακροσκελή κείμενα-εισηγήσεις της τελευταίας στιγμής που διάβασε ο Δήμαρχος κατά τη συνεδρίαση αποτελούν ένα ανακάτεμα ιδεολογικο-πολιτικών θέσεων γενικών και ειδικότερων του κόμματός του, καταγγελτικών διατυπώσεων κατά της νέας Κυβέρνησης, αναφορών σε ανυπόστατες προθέσεις των νέων Υπουργών μαζί με αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα του Δήμου της Πάτρας, πολλά από τα οποία τα έχει ήδη ψηφίσει και η ΡΑΠ – ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ όταν συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα που δεν έχουν ακόμα συζητηθεί, με τα οποία όμως συμφωνούμε, πράγμα που δηλώσαμε στις τοποθετήσεις μας κατά τη συνεδρίαση και που αφορούσαν τόσο τα γενικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και του Δήμου της Πάτρας.

Ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να ξεχωρίσει το ιδεολογικο-πολιτικό σκεπτικό και την βιαστική καταγγελία της Κυβέρνησης (θυμίζοντάς του ότι ο ίδιος ζητάει ακόμα πίστωση χρόνου για να δικαιολογήσει τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις από τα έργα του) από τις συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να γίνει δυνατή μια ουσιαστική συζήτηση και να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία στα περισσότερα από τα αιτήματα που περιείχαν οι εισηγήσεις του.

Το αρνήθηκε, λέγοντας ότι η απόφαση (που στην ουσία δεν είναι παρά ένα καταγγελτικό ψήφισμα) πάει «πακέτο», αποδεικνύοντας πλέον χωρίς καμιά αμφιβολία ότι δεν έχει ως πρώτο του μέλημα να λειτουργεί ως Δήμαρχος των Πατρινών αλλά ως ιμάντας μεταβίβασης των εντολών του ΚΚΕ.

Η ΡΑΠ – ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ καταψήφισε τις δύο εισηγήσεις αφού τοποθετήθηκε με σαφήνεια υπέρ των δίκαιων αιτημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πόλης και του Δήμου. Η αρνητική της ψήφος σχετίζεται με τον ευτελισμό των διαδικασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, τις αντιδημοκρατικές και κουτοπόνηρες πρακτικές.

Εάν υπάρξει απόπειρα επανάληψής τους στο μέλλον, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο και δημοκρατικό δικαίωμά μας για να τις αποτρέψουμε.
Καλούμε και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις – που σχεδόν όλες σχολίασαν αρνητικά την τακτική αυτή, ανεξάρτητα από την ψήφο που έδωσαν τελικά – να υπερασπιστούν τη σοβαρή και δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τη διεκδίκηση με ουσιαστικό τρόπο πραγματικών αναγκών του Δήμου».