Την αλλαγή του χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το Συνεδριακό Κέντρο του λιμανιού, σε αυτόν του Λαδόπουλου, ενέκρινε πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, με την παράλληλη ωστόσο αξιοποίηση του Συνεδριακού Κέντρου από το Δήμο, όπως πρότεινε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Με την πρόταση συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις, πλην της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία».

Η εισήγηση έχει ως εξής:

«Προτείνουμε τη μεταφορά του χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου στο Λιμάνι, στην αίθουσα που βρίσκεται στο κτίριο του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου για τους παρακάτω λόγους:

1.Η αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Λαδόπουλου λόγω υποδομών, θεωρούμε ότι είναι καταλληλότερος χώρος για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπάρχει η αντίστοιχη υποδομή για απευθείας διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω του portal του Δήμου, που σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε στη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο χώρο αυτό.

Στο κτίριο Λαδόπουλου, στον ισόγειο χώρο είναι 6 γραφεία που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των παρατάξεων, καθώς επίσης και μικρότερη αίθουσα συνεδριάσεων, που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από το σύνολο των παρατάξεων.

Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε το Σώμα, ότι στο σχεδιασμό μας είναι να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρου του Αρσακείου. Αυτό θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση ή όχι της ένταξής του σε αντίστοιχη χρηματοδότηση, που θα διασφαλίσει την ανακαίνισή του.

2.Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των χώρων στο Συνεδριακό Κέντρο στο Λιμάνι. Με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και την ανάλογη διαμόρφωση του χώρου, θα μεταφερθεί εκεί το Τμήματος Δόμησης και Ελέγχου Κατασκευών. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο να μεταφερθούν στον ισόγειο χώρο (κάτω από το Δημαρχείο) οι υπηρεσίες του Ληξιαρχείου και του Δημοτολογίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιπροσθέτως θα εξοικονομηθούν και πόροι από τη μίσθωση ακινήτων, που σήμερα στεγάζονται αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου. Συγκεκριμένα για τις ανάγκες του Τμήματος Δόμησης και του αρχείου του, δίνουμε μηνιαίως 5.695 ευρώ».