Στους δρόμους βγαίνουν τα σωματεία της Πάτρας τα οποία προπονούνται στο κλειστό του «Δ. Τόφαλος» για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων.  Η συντονιστική επιτροπή των σωματείων καλούν τον κόσμο και τους αθλητές σε συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:00 έξω από το βοηθητικό χώρο του Τόφαλος.

Σε ανακοίνωση τους μάλιστα αναφέρουν τα εξής: « Η συντονιστική επιτροπή των σωματείων που χρησιμοποιεί τον αθλητικό χώρο διαμαρτύρεται   για το κλείσιμο μιας ακόμη αθλητικής εγκατάστασης της πόλης και καλεί όλα τα αθλητικά σωματεία, φορείς και διοικήσεις, αθλητές και γονείς, δημοτικούς παράγοντες, τη διοίκηση του ΠΕΑΚ καθώς και όλους τους φίλους του αθλητισμού να μετάσχουν  στην εκδήλωση.

Το βοηθητικό του Τόφαλος εξυπηρετεί εκατοντάδες αθλητές σε καθημερινή βάση και η απροειδοποίητη διακοπή της λειτουργίας του, δίνει καίριο χτύπημα στον μαζικό αθλητισμό της Πάτρας.

Στις προθέσεις μας είναι να συνεχιστεί η λειτουργία της εγκατάστασης και να ενημερωθεί για μια ακόμη φορά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το γήπεδο, ώστε να προβεί άμεσα στις ενέργειες που θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει απο το 2012 όταν και είχε διαπιστώσει το πρόβλημα.

Μετά από τρία  χρόνια αδράνειας από  τους καθ΄ολα αρμοδίους θα πρέπει πλέον οι πολίτες της Πάτρας και όσοι αγαπούν τον αθλητισμό να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».