Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε η δράση μας εριήγηση και φωτογραφικός περίπατος στα παλιά βιομηχανικά κτίρια της βορινής πλευράς της Πάτρας!!".

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, περισσότεροι από ογδόντα συμπολίτες μας,όλων των ηλικιών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομάδας Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και με ξεναγό τον Συντηρητή Έργων Τέχνης - Μουσειολόγο ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ, περιηγήθηκαν στα παλιά βιομηχανικά κτίρια της βορινής πλευράς της Πάτρας. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να φωτογραφήσουμε μερικές από τις πιο παλιές - ιστορικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Πάτρας, όπως οι Σταφιδαποθήκες, οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου, ο Σταθμός ΟΣΕ Αγίου Διονυσίου, η ΠΕΝΤΕΨΙΛΟΝ (5Ε), η Ζυθοποιία Μάμος κ.α., που διατηρούν ακόμη και σήμερα αναλλοίωτο το ιδιαίτερο χρώμα τους και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη - οικονομία της περιοχής. Μια άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση που ξεκίνησε από την είσοδο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στις 10:30 το πρωί και φυσικά... οι φωτογραφικές μας μηχανές πήραν στην κυριολεξία φωτιά, αποθανατίζοντας τα πάντα στον διάβα μας!!!

Ευχαριστούμε θερμά τον Ξενοφώντα Παπαευθυμίου, για την ανιδιοτελή συνδρομή του και την υπέροχη - άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση, που μας πρόσφερε. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον κ. Ανδρέα Μανωλόπουλο, πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, τον κ. Χρήστο Παπανδρέου, αντιπρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, την κα. Σοφία Παπαδημητροπούλου, υπάλληλο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας και τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας Ο.Σ.Ε., για την πρακτική στήριξη και εξυπηρέτηση της δράσης μας . Επίσης ευχαριστούμε τους Συμπολίτες μας, για την συγκινητική ανταπόκριση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και τα ζεστά τους χαμόγελα.

Και σύντομα επανερχόμαστε με νέες δράσεις!!! 

Στείλτε μας τις προτάσεις σας για τις επόμενες δράσεις μας στο [email protected], επισυνάπτοντας φωτογραφίες, σχέδια κτλ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ... ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες