Η προειδοποίηση του γιατρού αρκεί, μερικές φορές, για να βγάλει τους ασθενείς από τον λήθαργο του και να τους κάνει να αντιδράσουν απέναντι στους κινδύνους της καθιστικής ζωής.

H Τζόαν Ρίτσαρντς και ο Μπάρι Ρίκετς ,42, , ένα ζευγάρι από την Αγγλία, αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα με την παχυσαρκία από μικροί, γεγονός που προκαλούσε τα πειράγματα των συμμαθητών τους . Το ζευγάρι συνέχισε την υπερβολική κατανάλωση φαγητού και στην ενήλικη ζωή του, με αποτέλεσμα η Τζόαν να φτάσει να ζυγίζει 152 κιλά και ο Μπάρι 133. Η πρώτη προειδοποίηση, για την κακή κατάσταση της υγείας τους, ήταν η παύση της εμμηνόρροιας της Τζόαν. Ο γιατρός, που επισκέφτηκαν, τους τόνισε ότι αν συνεχίσουν να ζουν έτσι, θα πεθάνουν σύντομα.


Ο αυστηρός τόνος του γιατρού τρόμαξε το ζευγάρι, το οποίο είχε συνηθίσει σε ένα πολύ κακό τρόπο ζωής. Κανένας από τους δύο δεν γυμνάζονταν και είχαν συνηθίσει να τρώνε πίτσες και άλλα έτοιμα φαγητά. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να ανεβούν τα σκαλιά του σπιτιού τους και να βγουν έξω να παίξουν με τον 11χρονο γιο τους.

«Το να είμαστε υπέρβαροι, δεν έκανε μόνο κακό στην υγεία μας αλλά και στην σχέση μας με το γιο μας. Βρίσκαμε συνέχεια ανόητες δικαιολογίες για να μην βγούμε έξω και παίξουμε μαζί του, λέει η Τζόαν». Το ζευγάρι αποφάσισε να αλλάξει ζωή και άρχισαν, με την βοήθεια ενός διαιτολόγου, να τρώνε υγιεινά και σε μικρότερες μερίδες.


Ο Μπάρι ξεκίνησε την δίαιτα μαζί με την γυναίκα του και την στήριξε στις πρώτες απογοητεύσεις καθώς το ζευγάρι έπρεπε να χάσει αρκετά κιλά, πριν αρχίσει να κάνει γυμναστική.

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε γυμναστική περπατώντας πριν γραφτούμε σε γυμναστήριο και σε μαθήματα κολύμβησης. Συχνά μας κοβόταν η αναπνοή και τα γόνατα μας πονούσαν αλλά δίναμε κουράγιο ο ένας στον άλλο. Αν δεν στηριζόμασταν αμοιβαία , δεν θα καταφέρναμε να χάσουμε τα κιλά», τονίζει η Τζόαν. Οι δύο τους κατάφεραν να χάσουν τα περιττά κιλά τους, 83 για την Τζόαν και 50 για τον Μπάρι και τώρα πλέον δεν φοβούνται να βγουν έξω και να παίξουν με το γιό τους.