Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος “Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services”, οι σπουδαστές παρουσίασαν τις ιδέες και τα επιχειρηματικά τους μοντέλα σε προσκεκλημένους από τον ακαδημαϊκό κλάδο, καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), την Samsung Electronics Hellas και το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ανακοινώθηκε η έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος, ο οποίος ξεκινά στις 23 Μαρτίου 2015. 

Από το σύνολο των 25 σπουδαστών, αποφοίτων με διαφορετικά ακαδημαϊκά αντικείμενα, τα projects τριών ομάδων επιβραβεύθηκαν για την καινοτομία και την πρωτοτυπία τους, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και λειτουργικότητας. Στη πρώτη θέση βρέθηκε η ομάδα w2w για την πρότασή τους στον κλάδο της μόδας. Με μια πρωτότυπη εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να φωτογραφίσουν τα ρούχα τους και, στη συνέχεια, να τα μοιραστούν με τους φίλους τους μέσα από social networks. Ενισχύοντας τη διάδραση και την αλληλεπίδραση, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν μεταξύ τους tips και συμβουλές για πρωτότυπες ενδυματολογικές προτάσεις. 

Η ομάδα bConn (Business Connect) κατέκτησε τη δεύτερη θέση, με μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανταλλάξουν το επαγγελματικό τους υπόβαθρο, διευκολύνοντας τη μεταξύ τους δικτύωση, στο πλαίσιο συνεδρίων και εκδηλώσεων. Η πρόταση της bConn έρχεται να δώσει νέους ορίζοντες στη διαδικασία αυτή, δίνοντας στους χρήστες όλα τα πλεονεκτήματα μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής προσέγγισης. 

Με τη Τρίτη θέση διακρίθηκε η ομάδα School Kit για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας πληροφόρησης και επικοινωνίας που επιτρέπει τη διάδραση μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Μέσω μιας χρήσιμης εφαρμογής, διαθέσιμης σε smartphones, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τη θέση των σχολικών λεωφορείων στο χάρτη, ενώ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες επικοινωνίας, πληροφόρησης και ειδοποιήσεων με τα σχολεία και τους διδάσκοντες. 

Ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος απευθύνεται και πάλι σε τελειόφοιτους ή αποφοίτους Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να συμμετάσχουν στη σχεδίαση νέων υπηρεσιών, μέσα από τη χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο χώρος του mobile. Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, διαρκεί 50 ώρες και οι σπουδαστές θα λάβουν πιστοποιητικό σπουδών από το ΚΕΚ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με υποστήριξη από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ. 

Η περίοδος υποβολής δηλώσεων ξεκινά στις 19/2 και ολοκληρώνεται στις 15/3. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση που θα βρουν στο site www.eltrun.gr/IDT-apply, μαζί με το βιογραφικό τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δρα. Κατερίνα Φραϊδάκη, στο τηλέφωνο 210-8203663 ή στο e-mail [email protected]. Όλοι όσοι επιλεγούν θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα με υποτροφίες από την εταιρεία Samsung Electronics Hellas. 

Σχετικά με τη Samsung Electronics Co., Ltd.

Η Samsung Electronics Co, Ltd. εμπνέει τον κόσμο και διαμορφώνει το μέλλον με ιδέες και τεχνολογίες, επαναπροσδιορίζοντας τον κόσμο των τηλεοράσεων, smartphones, wearable συσκευών, tablets, φωτογραφικών μηχανών, οικιακών συσκευών, εκτυπωτών, ιατρικών συσκευών, συστημάτων δικτύου, ημιαγωγών και LED τεχνολογιών. Παράλληλα, ηγούμαστε στο χώρο του Internet of Things, μέσω, μεταξύ άλλων, των πρωτοβουλιών μας για Ψηφιακή Υγεία και Έξυπνα Σπίτια. Απασχολούμε 307.000 άτομα σε 84 χώρες με ετήσιες πωλήσεις 196 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο site μας στο www.samsung.com/gr και το επίσημο blog μας στο global.samsungtomorrow.com.

Σχετικά με το ELTRUN

Το ELTRUN-The E-Business Research Center (www.eltrun.gr) είναι το μοναδικό θεσμοθετημένο ερευνητικό κέντρο για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε το 1991 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ELTRUN έχει 20 περίπου ενεργά μέλη στα οποία περιλαμβάνονται 5 μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από τη διεξαγωγή έρευνας σε νευραλγικούς τεχνολογικούς κι επιχειρηματικούς τομείς, οι δραστηριότητες του ELTRUN καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και συμβάλλουν τόσο στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών όσο και στην ενίσχυση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας μέσα από εκπαιδευτικές, συμβουλευτικές και ερευνητικές δράσεις.

Σχετικά με τον ΣΕΚΕΕ

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) εκπροσωπεί έναν δυναμικό εξωστρεφή κλάδο με περισσότερες από 80 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας οι οποίες δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στις νέες κινητές συσκευές, είναι προσανατολισμένες στη διεθνή αγορά και έχουν παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.sekee.gr

Σχετικά με τις ενώσεις επιχειρηματικών φορέων Athens Σynergies

Στην πρωτοβουλία Athens Σynergies, συμμετέχουν οι συλλογικοί φορείς των καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων, ΣΕΚΕΕ (mobile apps), ΕΝΕΒΗ (μικροηλεκτρονική), ΕΒΙΔΙΤΕ (αεροδιαστημική), ΗΒιο (Βιοτεχνολογία), η ΕΕΛ/ΛΑΚ (Ανοικτών τεχνολογιών) και η ΕΕΝΕ (startups). Αναπτύσσουν κοινές δράσεις με στόχο την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας, τη διεύρυνση της παρουσίας των μελών τους στις διεθνείς αγορές, τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στα επιχειρηματικά κεφάλαια αλλά και τη συνεργασία τους με το αξιόλογο δυναμικό της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Επιδιώκουν επίσης να αναπτύξουν επιχειρηματικές συνέργειες μεταξύ των μελών τους αλλά και με άλλους "παραδοσιακούς" κλάδους της οικονομίας όπου η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Σχετικά με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Ο Κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας – INNOVATHENS – είναι μία υποδομή στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε έναν νεανικό χώρο έμπνευσης, στο πιο αναγνωρίσιμο τοπόσημο της Αθήνας με περισσότερες από 700.000 επισκέπτες το χρόνο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Σκοπός του INNOVATHENS είναι να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός δικτύου όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας.