Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι παρενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο μαστού στην ποιότητα ζωής των γυναικών, διεξάγει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού (χημειοθεραπεία/ακτινοθεραπεία).

Με τι βρίσκονται αντιμέτωπες οι γυναίκες που κάνουν θεραπεία;
Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με μερική ή ολική πτώση των μαλλιών, μερική ή ολική πτώση των φρυδιών και των βλεφαρίδων, το έγκαυμα, τη στοματίτιδα ή τον ερεθισμό των χειλιών και το εξάνθημα. Οι παρενέργειες επιφέρουν πολλές αλλαγές στη ζωή της γυναίκας, καθώς επηρεάζουν το σώμα τους και την εικόνα που οι ίδιες έχουν για τον εαυτό τους, συμβάλλουν στη μείωση της αυτοπεποίθησης τους και κατά συνέπεια επιδρούν στη γενικότερη ποιότητα της ζωής τους.

Με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θέλουμε να βοηθήσουμε τις ασθενείς με καρκίνο του  μαστού να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και την εικόνα του εαυτού τους! Μια γυναίκα συμμετέχοντας στα σεμινάρια θα διδαχθεί τρόπους και τεχνικές, για να διαχειριστεί τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας. Με αυτόν τον τρόπο οι γυναίκες θα νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους και θα μπορούν ευκολότερα να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, χωρίς να χρειάζεται να απομονωθούν.

Η La Roche-Posay βοηθά στην αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών
που προκαλούν οι θεραπείες για τον καρκίνο στο δέρμα.

Η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία και οι στοχευμένες θεραπείες για τον καρκίνο επηρεάζουν την ποιότητα ζωής σημαντικής μερίδας ασθενών με καρκίνο και αυξάνουν την πιθανότητα μη συμμόρφωσης με την θεραπεία τους αφού οδηγούν σε αντιδράσεις του δέρματος και σε κάποιες περιπτώσεις σε αυξημένη φωτοευαισθησία. Είναι σημαντικό, λοιπόν, παράλληλα με την αγωγή να υπάρχει και η κατάλληλη δερματολογική φροντίδα.

Η La Roche-Posay είναι η μάρκα που συστήνουν πάνω από 25.000 δερματολόγοι σε όλο τον κόσμο. Τα προϊόντα της έχουν σαν βάση το Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay γνωστό για την αντιοξειδωτική και καταπραϋντική δράση του. Στην πόλη της La Roche-Posay, βρίσκεται το Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay που από το 2009, έχει υποδεχτεί πάνω από 5.500 ασθενείς με καρκίνο προσφέροντάς τους δερματολογικές θεραπείες που συνδέονται με την αντιμετώπιση παρενεργειών από τις θεραπείες κατά του καρκίνου. Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, οι δερματολογικές θεραπείες του Ιαματικού Κέντρου της La Roche-Posay επαναφέρουν την αίσθηση άνεσης, καταπράϋνσης και ευκινησίας και τελικά ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των ασθενών στο αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο.

Τα προϊόντα της La Roche-Posay προσφέρουν  αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών που προκαλούν οι θεραπείες που προκαλούν οι θεραπείες για τον καρκίνο στο δέρμα, ενώ ακολουθούν ένα αυστηρό διάγραμμα σύνθεσης το οποίο εξασφαλίζει κλινικά τεκμηριωμένη ανοχή ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα.