Σε γραπτή της δήλωση η Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα τονίζει για το αποτέλεσμα των εκλογών τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο και από καρδιάς ευχαριστώ προς τους πολίτες της Αχαΐας που με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους. Ας γνωρίζουν τόσο αυτοί, όσο και όλοι οι πολίτες του νομού, ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μία Αχαΐα αντάξια των προσδοκιών όλων μας, αλλά και για μία Ελλάδα των Αξιών και της Δημοκρατίας.

Ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ, οφείλω στο σύνολο των πολιτών που στήριξαν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, που ίσως δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να εμπεδώσει στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας τις θέσεις του και ως εκ τούτου δεν εκπροσωπήθηκε στη Βουλή, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει, στον δρόμο της αναγέννησης του σοσιαλισμού και της δημιουργίας ενός σύγχρονου κράτους, δικαιοσύνης και προόδου.

Ακόμα, οφείλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια και τις ευχές μου για καλή επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ και στη νέα κυβέρνηση του τόπου, για την οποία ελπίζω να ανταποκριθεί στις αυξημένες προσδοκίες που δημιούργησε στο ελληνικό λαό. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα πισωγυρίσματα και ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα πλήγματα. Επίσης, η πολιτική ζωή του τόπου δεν αντέχει άλλες παλινωδίες και πολιτικούς που άλλα τάζουν και άλλα πράττουν.

Η ανάγκη για σύγχρονες πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο παραμένει μεγάλη. Και προσωπικά θα συνεχίσω να διαθέτω τις δυνάμεις μου προς αυτή την κατεύθυνση».