Ένα καράβι ναυαγισμένο βρίσκεται εδώ και ορισμένους μήνες στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Ένα καράβι που έκανε εργασίες κατά την διάρκεια της δημιουργίας του νέου λιμανιού και άνηκε σε εταιρία που εκτελούσε τα έργα. Το καραβάκι αυτό, άγνωστο πως βυθίστηκε, λίγα μέτρα μακριά από την στεριά.

Το ρυμουλκό ανελκύστηκε μετά από αρκετό καιρό και  μία χρονοβόρα διαδικασία, καθώς η εταιρία στην οποία άνηκε δήλωσε πτώχευση. Από τότε όμως μέχρι τώρα παραμένει εκεί στην μόστρα του νέου λιμανιού, δίνοντας μία άλλη εικόνα στον επισκέπτη και στον περαστικό.

Το θέμα βέβαια είναι το κατά πόσο το καραβάκι αυτό που έχει πλέον σαπίσει θα παραμείνει εκεί, γιατί λογικά κάποια στιγμή θα πρέπει να φροντίσουν οι αρμόδιοι να το μεταφέρουν και να το πάνε κάπου άλλου ή να το κάνουν σίδερα.

Ήδη είναι παραπάνω από οχτώ μήνες περίπου. Εκτός πια, αν μείνει εκεί για πάντα στο νέο λιμάνι χρησιμεύοντας ως… διακοσμητικό. Αν είναι όμως έτσι θα ήταν καλύτερο οι αρμόδιοι να βρουν τρόπους για να το αναδείξουν. Γιατί είναι μία εικόνα ξεχωριστή που κεντρίζει το βλέμμα του επισκέπτη.

H φωτογραφία πάντως του Νίκου Νικολάου από την σελίδα στο facebook "Patras Old Photos", το αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο..