«Αετονύχης» εξαπατούσε πολίτες σε όλη την χώρα τάζοντας τους φθηνά ανταλλακτικά αυτοκινήτων μέσω γνωστής ιστοσελίδας, τους έπαιρνε τα λεφτά και τους έστελνε ...αέρα κοπανιστό...

Σε βάρος 29χρονου όπως αναφέρει το news247 σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς αποσπούσε χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή, από πολίτες, που είχαν αναρτήσει αγγελίες στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα για την αγορά κάποιου οχήματος ή ανταλλακτικών, ενώ η δράση του εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Κέρκυρα, η Αττική, η Σαλαμίνα και η Αρκαδία.

Ο 29χρονος δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία, καθώς εντόπιζε τους υποψήφιους αγοραστές που είχαν αναρτήσει σχετικές αγγελίες στην ιστοσελίδα ψάχνοντας για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ή ανταλλακτικά και στη συνέχεια, εμφανιζόμενος ως πωλητής, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί τους, τους έπειθε για την φερεγγυότητα του και αποσπούσε χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή για την πραγματοποίηση της συναλλαγής.

Η συνήθης πρακτική του περιελάμβανε την απόσπαση χρηματικών ποσών, που κυμαίνονταν από 60 έως 550 ευρώ, μέσω ταχυδρομικών επιταγών και ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων ή ακόμη μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Η δράση του μέχρι στιγμής, εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ χρονικά προσδιορίζεται από τις 10 Απριλίου 2014 έως και τις 20 Ιανουαρίου 2015. Αναλυτικότερα, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος εξαπάτησε έναν 25χρονο στη Νέα Μάκρη, από τον οποίο απέσπασε 1.500 ευρώ, έναν 31χρονο στη Σαλαμίνα, από τον οποίο απέσπασε 250 ευρώ, έναν 31χρονο στην Κέρκυρα, από τον οποίο απέσπασε 350 ευρώ και έναν 51χρονο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, από τον οποίο απέσπασε 500 ευρώ.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε, ότι ο 29χρονος είχε απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές κατά την τελευταία διετία, για ανάλογες υποθέσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Λάρισα, η Αττική, η Κόρινθος, η Αχαΐα, το Αιτωλικό, η Έδεσσα, η Κρήτη και η Εύβοια. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 29χρονου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ η έρευνα που διεξάγει η Ασφάλεια του νησιού, συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.