«Το Κoντραμπάσο» | στο θέατρο act

Β’ ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΣΟΥ έως 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 21.30

Αυτό που κανένας μουσικός δεν έχει συνθέσει ακόμα το έγραψε ο Ζίσκιντ: ένα έργο για σόλο κοντραμπάσο
Το θέατρο act ανακοινώνει τον Β’ κύκλο παραστάσεων του θεατρικού έργου «Το Κόντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Καλλιαμβάκου.

Η παράσταση που ανέβηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2014 αποσπώντας θερμά σχόλια κριτικών και θεατών επανέρχεται για μόνο 5 παραστάσεις.

Το Κοντραμπάσο δημοσιεύτηκε το 1984 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στη μοναξιά, την κοινωνική απομόνωση ενώ ταυτόχρονα είναι ένας ύμνος για τη μουσική και για τους ανθρώπους που ξέρουν να δίνονται σε αυτό που αγαπούν.

Ο ίδιος ο Πάτρικ Ζίσκιντ σημειώνει: «Η μουσική είναι κάτι ανθρώπινο. Πέρα και πάνω απ’ την πολιτική και την ιστορική επικαιρότητα. Και πανανθρώπινο, θα ’θελα να πω. Ένα συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης ψυχής και του ανθρώπινου πνεύματος. Και μουσική θα υπάρχει πάντα και παντού, στην Ανατολή και στη Δύση, στη Νότια Αφρική, όπως και στη Σκανδιναβία, στη Βραζιλία και στο Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ. Διότι η μουσική έχει ακριβώς μεταφυσικό χαρακτήρα. Καταλαβαίνετε, μετα-φυσικό, δηλαδή πέρα ή πάνω απ’ την καθαρά φυσική ύπαρξη, υπεράνω της εποχής, της ιστορίας και της πολιτικής, πέρα απ’ τον πλούτο και τη φτώχεια, απ’ τη ζωή και το θάνατο. Η μουσική είναι αιώνια».

Ο Γερμανός συγγραφέας Πάτρικ Ζισκιντ είναι γνωστός σε όλους μας από το μυθιστόρημα «Το Άρωμα», που μεταφράστηκε σε 37 γλώσσες κι έμεινε στις λίστες των μπεστ σέλερ για 9 χρόνια.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Σκηνοθεσία: Μαρία Καλλιαμβάκου
Παίζει ο Δημήτρης Τζαβάρας

«Το Κoντραμπάσο»|στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)
28 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου
Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30
Εισιτήρια: 10€ και 8€ (μειωμένο)
Πληροφορίες-κρατήσεις: 6936122263, 2610272037

ΚΡΙΤΙΚΕΣ:
«…Ώρες ώρες θέλεις να βγάλεις τον ηθοποιό από τον κύκλο της σκηνής, να παίξεις εσύ, να βάλεις τις φωνές για όσα σε εκφράζουν, αλλά μένουν ανέκφραστα μέσα σου...» (Εφημερίδα Πελοπόννησος)

«…όταν το κείμενο είναι τόσο δυνατό, ερμηνεία τόσο αυθεντική και η σκηνοθεσία πατά γερά στην αβίαστη συγκίνηση δεν υπάρχουν περιθώρια διαφωνίας…» (περιοδικό Τέταρτο|τ.135)

«… Διαφωνώ δε, με όσους αποτρέπουν οποιοδήποτε θεατή δεν έχει άμεση σχέση με το "τεχνικό" κομμάτι της μουσικής να δει αυτή την παράσταση. Για να δεις, να απολαύσεις και να κατανοήσεις αυτό το "ημιαυτοκαταστροφικό" κείμενο, γραμμένο για την προσωπική φυλακή του καθενός, αρκεί απλά να έχεις αγαπήσει...» 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Πελοπόννησος, pelop.gr, thebest.gr, Brainbow, Τέταρτο, newsplus.gr,άρωμα FM, all4fun.gr,tipografeio.gr, presspop.gr, debop.gr, inculture.gr, patrasevents.gr, Sidoux café, City music café, Ποικίλη Στοά, Tag, Σπύρος Νάκας-μουσικός οίκος, Δίηχο, everest.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ: GALAXY HOTEL, NoiseBoxStudio, AGORA, Εκπαιδευτικός Οργανισμός Πρόσημο

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Πατραϊκή Ζυθοποιία