Με αέρα νίκης και επικράτησης εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση, στην Πάτρα,ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που μίλησε στο Ξενοδοχείο "Αστήρ", καθηλώνοντας τους εκατοντάδες πολιτικούς φίλους και υποστηρικτές του, με τον ευθύ και καυστικό του λόγο, προβάλλοντας την σταθερή του πορεία στην πολιτική, στο κόμμα και στις σχέσεις του με τους πολίτες.

Αφού μίλησε για "ορθάνοιχτο" εκλογικό αποτέλεσμα την Κυριακή κι εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για "φθηνή δημαγωγία και οφθαλμοφανή κοροϊδία του πονεμένου και βασανισμένου κόσμου", μίλησε για "λάθη και καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο" αλλά παράλληλα και  "για αποτελεσματικότητα της πολιτικής που ακολουθήθηκε, ως προς τη βελτίωση σημαντικών δεικτών της οικονομίας, που από δω και πέρα,σταδιακά, θα φαίνονται στον απλό πολίτη, στην τσέπη του, στο σπίτι του, στον άνεργο και στον επαγγελματία".

Με σκληρή γλώσσα μίλησε και για τοπικά φαινόμενα της τοπικής πολιτικής σκηνής, καταδικάζοντας τις ασύστολες προεκλογικές δαπάνες υποψηφίων! "Μα είναι δυνατόν την ίδια ώρα που προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να μας ακολουθήσει, να γεμίζουμε με τη φάτσα μας ολοσέλιδα εφημερίδων και παρμπρίζ εφημερίδων.

Και το χειρότερο, όλα αυτά με χρήμα άγνωστης προελεύσεως" τόνισε ο Υποψήφιος Βουλευτής, που αιτιολόγησε με τον δικό του δεικτικό τρόπο τις προκλητικές προβολές, λέγοντας: "Αυτά είναι τα δείγματα γραφής όσων δεν ξέρουν την περιοχή που πολιτεύονται και δεν τους ξέρει ο κόσμος, γιατί απλούστατα είναι επισκέπτες πολιτικοί, περαστικοί, τουρίστες που κάνουν ακόμα και πολιτική αρπαχτή"!

"Δεν είμαι φυτευτός, ούτε περαστικός..."

Ζητώντας από τον κόσμο να κρίνει και να επιβραβεύσει τη σταθερή κι αταλάντευτη πολιτική του πορεία επί 10 και πλέον χρόνια,στα εύκολα και στα δύσκολα, επανέλαβε: "Γνωριζόμαστε πλέον πολύ καλά. Έχετε βιώσει την προεκλογική και μετεκλογική μου συμπεριφορά, τους ανυποχώρητους αγώνες μου. Ακούτε τη φωνή  μου και ξέρετε ότι είναι η δική σας φωνή.

Πονάμε το ίδιο και βιώνουμε τις ίδιες δυσκολίες καθημερινά. Δεν με ψάχνατε και δεν θα με ψάχνετε για το πρόβλημά σας ή το πρόβλημα του τόπου σας. Ήμουν και θα είμαι κοντά σας.

Θα είμαι Βουλευτής Αχαΐας κι όχι... Κολωνακίου. Θα τα λέμε και πάλι από Δευτέρα κάπου εδώ. Δεν είμαι... επισκέπτης πολιτικός στην Αχαΐα. Άλλους πάλι τους δοκιμάσατε, ας με δοκιμάσετε και μένα μια φορά κι αν δεν ανταποκριθώ ας με στείλετε σπίτι μου.

Σκεφθείτε, όχι αν το δικαιούμαι αλλά...αν το αξίζω και απαντήστε στην κάλπη".

Ποιοι ήταν παρόντες

Μεταξύ άλλων, στην συγκέντρωση του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου έδωσαν το παρών: Ο Πρόεδρος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαίας Πλ. Μαρλαφέκας και Θαν. Κούστας, οι Επιχειρηματίες Διον και Π. Πλέσσας (θερμό μήνυμα απέστειλε ο Νίκος Καρακίτσος), η τ.Πολιτευτής Ασπασία Ρηγοπούλου, ο Υπ.Δήμαρχος Πατρέων Ν. Οικονομόπουλος,ο τ. Αντιδήμαρχος Γ.Σιγαλός (που μετέφερε μηνύματα και των συναδέλφων του Χαρ. Στανίτσα και Παν. Βαφέα),οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδ. Νικολάου, Ν.Θεοδωρόπουλος και Γ. Μανέτας, οι αυτοδιοικητικοί Π. Ρηγάτος, Ανδ. Μητρόπουλος, Σπ. Πολίτης, Θ.Ξυλιάς, Κ.Κωστόπουλος, Σωτ.Παπαλεξόπουλος, Φ.Μαγιώνος, Ν.Πολίτης κ.ά.

Επίσης οι Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Μ.Φωτόπουλος, Σπ.Ψαρράς, Αντ.Αγραπίδης,Τ.Σταυρογιαννόπουλος κ.ά,του Υγειονομικού Τομέα Γ.Γραμματίκας και Γ.Φραντζής,της Αστυνομίας Στ.Τσεκούρας,Βασ.Κωνσταντόπουλος και Χρ.Αθανασακόπουλος αλλά και της Πυροσβεστικής Περ.Καραγεωγργόπουλος. Παρόντες ήσαν ακόμα ο Υποστράτηγος της Π.Υ Θαν.Μαργαλιάς και ο Ταξίαρχος-Διοικητής νομού της Π.Υ Θ.Γεωργακόπουλος.

Ακόμα Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων, όπως ο Θαν.Φραντζής του Παγκαλαβρυτινού, ο Βασ. Χρόνης των Κλειτορολευκασίων κ.ά.Σύσσωμος και ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ Αχαΐας, Γ. Μάκκας, Γ.Κακούρης, Ανδ. Πανταζάτος. Θρ. Μαυρομάτης, Π. Πτερνέας, Κ. Καλεντζώτης ,Γ. Καρβέλης (Περιφερειακός Διευθυντής ΟΑΕΔ) ,Ανδ. Μητρόπουλο,Αργ. Βαγενάς, Στ. Ντάντος, που αρκετοί απ' αυτούς πήραν το λόγο και μίλησαν με ζεστά και κολακευτικά λόγια για τον Υποψήφιο Βουλευτή,την πορεία του και την προσφορά του.