Εκλογές έχουμε και τι είναι το καλύτερο πράγμα, αυτές τις μέρες για να περάσει κανείς ευχάριστα την ώρα του; Να πάει σε ένα καφενείο, εκεί όπου οι πολιτικές συζητήσεις φτάνουν καθημερινά σχεδόν στο «κόκκινο», μεταξύ των ανδρών.

Ειδικότερα, αυτές τις μέρες, λίγες ώρες πριν μπούμε στην κάλπη για την κρισιμότερη εκλογική διαδικασία μετά την μεταπολίτευση (έτσι την έχουν χαρακτηρίσει), οι συζητήσεις έχουν «απογειωθεί» και πηγαίνοντας σε ένα τέτοιο μέρος, μπορεί να ακούσει κανείς το… μακρύ και το κοντό του.

Ηλικιωμένοι άνδρες και νεαρότεροι σε ηλικία (η ανεργία βλέπετε…) συζητούν για το αποτέλεσμα των εκλογών. Κυρίαρχο ζήτημα είναι ένα: Θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία ή όχι; «Θα την πάρει με μία διαφορά να….» πετάγεται ένας κύριος στο καφενείο και απαντάει αυτομάτως στο ερώτημα.

«Θα την πάρει και θα τους την βάλει εκεί που ξέρουν για να σηκωθούν και να ξεκουμπιστούν να φύγουν, αυτοί που τόσα χρόνια μας κυβερνούσαν. Μας τα πήραν όλα δεν τους αντέχουμε άλλο».

«Ρε αυτοί θα φύγουν. Εσύ τι θα φας;» πετάγεται ένας άλλος κύριος από το διπλανό τραπέζι. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουμε ούτε τις συντάξεις… Θα μας τις πάρουν και αυτές. Οι ξένοι μας κυβερνούν και οι αγορές».

«Τι είναι αυτά που λες ρε;» μπαίνει στη συζήτηση ένας άλλος νεαρότερος κάπως σε ηλικία. «Εσείς οι γέροι μας φτάσατε εδώ που μας φτάσατε… Καθίστε στην τηλεόραση σας, κουκουλωθείτε, πείτε και κανα χαμομήλι και αφήστε μας ήσυχους με την τρομοκρατία σας».

«Γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει κάτι; Μην παραμυθιάζεστε ρε» ακούγεται μία φωνή από το βάθος. «Τι δεν θα αλλάξει ρε; Με τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται η ελπίδα…». τονίζει ένας άλλος καυστικά.

«Ποια Ελπίδα; Αυτή της… ντισκοτέκ» το συνεχίζει ο κύριος από το βάθος που το ξεκίνησε. Και δεν τελειώνει εδώ η συζήτηση, υπάρχουν και άλλα θέματα. Θα μπει ο Καμμένος ή ο Γιωργάκης στην Βουλή;

«Ο Γιωργάκης; Άντε μη πω καμιά βαριά κουβέντα, για το δικό μας παιδί που το πιστέψαμε…» λέει ένας κύριος με το που ακούει το ερώτημα. Όσο για τον Καμμένο; «Ο χονδρούλης που φωνάζει συνεχώς είναι;» ρωτάει ένας κύριος. «Κόβεται μόνο και μόνο από το… τραινάκι» απαντά ο ίδιος. 

Πάντως δεν είχαμε άδικο. Ήταν καλή η ιδέα να μπούμε στο καφενείο…