Τα μάγια της Πεταλούδας

του  F.G. Lorca

σε μορφή μιούζικαλ, για νέους κάθε ηλικίας

στο Σύγχρονο Θέατρο

συνεχίζεται…

κάθε Σάββατο στις 18:00 & κάθε Κυριακή στις 15:00

 Με τις αισθήσεις οξυμμένες και τα εργαλεία τους ακονισμένα, οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες μάς δίνουν μια μουσική παράσταση ‘καλοκουρδισμένη’, που σέβεται απόλυτα το κοινό της και την κλασική έμπνευση του Λόρκα.

BOOKPRESS.GR

 Ένα αλληγορικό παραμύθι με αίσθηση φρεσκάδας και αισιοδοξίας. (..) Θα περάσετε καλά –οικογενειακώς.

TOSPIRTO.NET

 Πρόκειται για μια σκοτεινή κωμωδία για εφήβους που με οδηγό την πρωτότυπη μουσική, πλάθει μπροστά στα μάτια των θεατών  χαρακτήρες του έργου και θέτει υπαρξιακά ερωτήματα –τέτοια που στους ποιητές αρμόζουν- για τον Έρωτα, το Θάνατο, την αρμονία στη φύση, τη Μοναξιά, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ανάγκη για συλλογικότητα.

TVXS.GR

 Τα μάγια της πεταλούδας...

 Είναι το πρώτο θεατρικό έργο του ποιητή F.G. Lorca. Πρόκειται για μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τα έντομα που κατοικούν σ’ ένα λιβάδι όπου η ζωή κυλά ήρεμα. Ο νεαρός Lorca ταυτίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του, τον νεαρό Σκαθαράκο που διψά για μια ζωή γεμάτη ποίηση και ελευθερία.

 Πάνω σ’ αυτόν τον καμβά ο ποιητής πλέκει και ανατρέπει την καθημερινότητα της ζωής των εντόμων του, δημιουργεί μια κοινωνία που μπαίνει σε κρίση, εξαιτίας  της παράξενης φύσης του Σκαθαράκου – ποιητή, που επιμένει στην αναζήτηση της Ελευθερίας. Όλα ανατρέπονται και η κρίση ανάμεσα στα έντομα βαθαίνει όταν εμφανίζεται μια πληγωμένη πεταλούδα. Ο Σκαθαράκος την ερωτεύεται και θέλει να την κρατήσει κοντά του. Όμως τελικά η πεταλούδα υπακούοντας στην ελεύθερη φύση της, πετά για τον δικό της κόσμο.

 Ένας κόσμος φαντασίας γεμάτος χρώματα, αισθήματα και υψηλές αξίες ξεπροβάλλει μέσα από αυτό το σημαντικό κείμενο του Λόρκα. Η ευαίσθητη ποίηση συναντά τη μοναδική ευαισθησία των νέων.

 Στην παράσταση, 17 νέοι ηθοποιοί μεταμορφώνονται στην πολύχρωμη κοινότητα των εντόμων του Lorca και μέσα από την πρωτότυπη μουσική, το τραγούδι και τον χορό, στήνουν έναν καινούργιο τρόπο αφήγησης του κλασικού αριστουργήματος.

 Η αναζήτηση της Ελευθερίας, ο Έρωτας, η Ανατροπή – βασικές ανησυχίες των εφήβων και ζητούμενα του ποιητή, γίνονται οι άξονες της παράστασης και η θεατρική πράξη γίνεται η απάντηση στο δύσκολο αίτημα του ανθρώπου για ελευθερία.

 Ο Χρίστος Θεοδώρου  έγραψε μια ευαίσθητη και ευφάνταστη μουσική πάνω στο λιμπρέτο του Μιχάλη Γελασάκη και μαζί με την χορογράφο και σκηνοθέτιδα Νικολέτα Ξεναρίου και την ομάδα των ηθοποιών, δούλεψαν όλοι μαζί εντατικά και με όρεξη για πάνω από ένα χρόνο. Με τη συνέργεια και της σκηνογράφου Κωνσταντίνας Κρίγκου, δημιούργησαν μία παράσταση πρωτότυπη, γεμάτη φαντασία και ενέργεια.

 Μετά από συμφωνία ανάμεσα στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ και τη Σχολή Θεάτρου «ΔΗΛΟΣ» - Δήμητρα Χατούπη, οι δύο οργανισμοί θα συνεργάζονται για τα επόμενα χρόνια.  Απόφοιτοι της σχολής θα συμμετέχουν σε  παραστάσεις  που θα είναι συμπαραγωγή των δυο οργανισμών. Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στο πλαίσιο του χειμερινού προγράμματος του Σύγχρονου Θεάτρου.

 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου

Λιμπρέτο: Μιχάλης Γελασάκης

Σκηνοθεσία: Νικολέτα Ξεναρίου

Δραματουργική Επεξεργασία: Κωστής Καπελώνης

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά- Κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου

Μουσική Διδασκαλία: Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου

Β. Σκηνοθέτη: Μαντώ Κεραμυδά

 Παίζουν οι: Χριστίνα Απαννά, Άννα-Μαρία Βέλλη, Βαγγέλης Γαβριήλ, Μαρτίνα Δημοπούλου,  Ισμήνη Κακούρα Βαρακλή, Άρης Κανέλλος, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Μαρία Καρύδη, Ζωή Κατσαμάνη, Νίκος Κουρνιάτης, Χριστίνα Μαριάνου, Εμα Μαυρέλη, Παύλος Παυλίδης, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Μάριος Ράμμος, Άννα Χανιώτη, Βαρβάρα Χριστοφή.

 Παίζουν οι μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου (πιάνο, μεταλλόφωνο), Θεοδόσης Άγγελος Σμυρνιός (κρουστά), Παύλος Παυλίδης (ακορντεόν)

 Διάρκεια παράστασης: 75’ χωρίς διάλειμμα

 Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Γιορτινή προσφορά για λίγες μέρες: με κάθε εισιτήριο, κερδίζετε άλλο ένα δωρεάν! 

 Προπώληση: viva.gr| τηλεφωνικάστο 11876 | στακαταστήματα PUBLIC, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload.

 Παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 18:00 και κάθε Κυριακή στις 15:00

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης στο τηλ: 6973496178 (Μαντώ Κεραμυδά) και e-mail: [email protected]

 ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ - Ευμολπιδών 45, Γκάζι -  τηλ: 210 3464380