Λίγο κρύο, λίγο ζέστη, κάπως έτσι ήταν ο… καιρός το Σαββατοκύριακο για τους εμπόρους της Πάτρας.

Η αγορά μπορεί να κινήθηκε, ο κόσμος μπορεί να κατέβηκε στο κέντρο της πόλης και τις ώρες αιχμής να επικράτησε το αδιαχώρητο, όμως οι περισσότεροι ωφελημένοι από αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της εορταστικής περιόδου ήταν κυρίως τα καταστήματα εστίασης και οι καφετέριες.

Ο κόσμος με δυσκολία ψώνιζε και φυσικά η εμπορική κίνηση των ημερών δεν είχε καμία σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών πριν από την οικονομική κρίση.

Ο κομμένος 13ος μισθός σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα που πληρώνουν τα περισσότερα νοικοκυριά αυτές τις ημέρες (ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, λογαριασμοί ΔΕΗ κτλ) έχουν παίξει τον ρόλο τους, με αποτέλεσμα ακόμα και όταν υπάρχουν κάποια χρήματα ο καταναλωτής να διστάζει να ψωνίζει.

Έτσι, μπορεί η αγορά να γέμισε από κόσμο, μπορεί η αγορά να ντύθηκε στα γιορτινά της, αλλά οι Πατρινοί κατέβηκαν στην Πάτρα κυρίως για να κάνουν την βόλτα τους και να χαζέψουν κοιτάζοντας τις βιτρίνες παρά για να ψωνίσουν. Στο εμπορικό κομμάτι τα μαγαζιά που κινήθηκαν κάπως ήταν  κάποια καταστήματα ένδυσης και υποδημάτων και αυτά συγκεκριμένες ώρες των δύο ημερών, κυρίως από το νεανικό κοινό.

Τα υπόλοιπα σε μέτρια έως χαμηλά επίπεδα για την εποχή. Μέχρι στιγμής λοιπόν η εμπορική κίνηση στα καταστήματα της πόλης την εορταστική περίοδο κινείται σε μέτρια επίπεδα, ενώ ακόμα και σε αυτό το επίπεδο το μεγαλύτερο μερίδιο της κίνησης το έχουν πάρει οι «αλυσίδες» των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών.  Κάτι που φυσικά πρέπει να προβληματίσει και τους εμπόρους, αλλά και τους καταναλωτές.