Την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ύστερα από δεκαεφτά χρόνια, εξασφάλισε ο Απόλλωνας Πατρών που κέρδισε με 75-73 την Κηφισιά.

Οι «μελανόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα και από το Ζηρίνειο και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο στον τελικό, για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 1997. Η ΑΕΝΚ, στην «παρθενική» παρουσία της στα ημιτελικά, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην επιτυχία της. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Τοαρλίν Φιτσπάτρικ με 25 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ο Ούρος Ντούβνιακ είχε 17 πόντους και Νίκος Μπάρλος 16.


Tους "μελανόλευκους" υποδέχθηκαν αρκετοί από τους φιλάθλους τους το βράδυ του Σαββάτου ζητώντας τους το κύπελλο να έρθει στην Πάτρα.



Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα στο facebook "Apollon Patras"

Αργυρόπουλος: «Τότε 17, τώρα σχεδόν 37»

Ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη του Απόλλωνα Πατρών επί της Κηφισιάς, στο Ζηρίνειο, ο Νίκος Αργυρόπουλος.

Οι «μελανόλευκοι» συμμετείχαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για τελευταίο φορά το 1997, έχοντας στη σύνθεσή τους και το νυν αρχηγό τους. Ο Νίκος Αργυρόπουλος, μιλώντας στην κάμερα της Nova αμέσως μετά τη λήξη του ματς, παραδέχθηκε για τη νίκη τους επί της ΑΕΝΚ στα ημιτελικά και την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στον τελικό της διοργάνωσης: «Τότε ήμουν πιτσιρικάς 17 ετών, τώρα είμαι σχεδόν 37! Είναι τεράστια τιμή για εμένα, την ομάδα, τον κόσμο της Πάτρας, που ύστερα από τόσα χρόνια πάμε στον τελικό.

Πρόκειται για ιστορική νίκη για ολόκληρο το σύλλογο. Την αφιερώνω στον κόσμο μας αυτήν την πρόκριση».

Φιτσπάτρικ: «Σαν να μην είχαμε τίποτα να χάσουμε»

Ο Τοαρλίν Φιτσπάτρικ, που ξεχώρισε από τους «μελανολεύκους», εξήγησε στην κάμερα της Nova το… μυστικό της επιτυχίας τους: «Παίξαμε όσο πιο σκληρά μπορούσαμε, σαν να μην είχαμε τίποτα να χάσουμε, όπως μας είπε ο προπονητής μας, κι έτσι νικήσαμε».

Αναφορικά με την προσωπική απόδοσή του δεν θέλησε να πει πολλά. «Προσπάθησα να τα δώσω όλα, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει», αρκέστηκε να τονίσει κι εν συνεχεία πρόσθεσε: «Αφιερώνω τη νίκη και την πρόκρισή μας στον τελικό στον κόσμο μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι».

Βετούλας: «Ήμασταν πολύ καλύτεροι από την Κηφισιά»

Κατενθουσιασμένος ο προπονητής από την ιστορική επιτυχία της ομάδας του μοίρασε τα συγχαρητήριά του στους παίκτες του με τη λήξη του ματς, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια από ανθρώπους με όραμα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στη διοίκηση και τον κόσμο. Ήμασταν πολύ καλύτεροι από την Κηφισιά. Κρίθηκαν όλα στην τελευταία κατοχή».