Το πιο όμορφο, το πιο γλυκό, το πιο σημαντικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης στήνεται από το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Πλατείας Γεωργίου.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα, με τους Γιατρούς του Κόσμου να προχωρούν και αυτά τα Χριστούγεννα στην καθιερωμένη τους πλέον δράση, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, με στόχο να χαρίσουν χαμόγελα και αγάπη στα παιδιά των οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Να προσφέρουν κάτι απλό που για τους περισσότερους από εμάς μοιάζει κάτι αυτονόητο, που όμως δεν είναι για άλλους: Ένα κουτί γάλα. Ένα κουτί γάλα, σχηματίζοντας με όλα μαζί ένα δέντρο που μακάρι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, γιατί όχι, εκεί στον ουρανό για να βρει το μαγικό άστρο της Βηθλεέμ και να του ψιθυρίσει πως η αγάπη υπάρχει κάτω στην γη.

Τότε αυτό είναι σίγουρο ότι θα λάμψει όπως λάμπει το χαμόγελο των παιδιών για το χατίρι των οποίων γίνεται αυτή η δράση των Γιατρών του Κόσμου. Στην Πάτρα από το πρωί της Παρασκευής έως αργά το απόγευμα η ανταπόκριση ήταν μεγάλη από τους Πατρινούς. Δεκάδες γονείς, δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν για να προσφέρουν και αυτοί ότι μπορούσαν.

Κουτιά από γάλα, σκόνες για βρέφη, παιδικές τροφές για κρέμες, μόνα τους το καθένα ή ακόμα και σε μορφές κιβωτίων ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται και να σχηματίζουν όσο περνούσε η ώρα, το δέντρο από γάλα. Το δέντρο των Χριστουγέννων των Γιατρών του κόσμου.