Την επιστροφή όλων των υπαλλήλων του Πανεπιστήμιου της Πάτρας που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ζητούν η Πρυτανική Αρχή και το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:  Την Τετάρτη, 17/12/2014 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Συνόδου Πρυτάνεων, κοινή Συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ της Δυτικής Ελλάδας, των Πρυτανικών Αρχών και μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος, παρουσία θεσμικών οργάνων και διοικητικών υπαλλήλων της κοινότητας, για το θέμα της συνεχιζόμενης διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

Κατά τη συνέντευξη διατυπώθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές η αδυναμία συνέχισης της, οριακής ούτως ή άλλως, λειτουργίας του Ιδρύματος με τους εναπομείναντες υπαλλήλους, αν δεν επιστρέψουν όλοι οι διαθέσιμοι στις θέσεις τους, ενώ τονίστηκε και η δεκαπεντάμηνη «ομηρία» των 80 αυτών ανθρώπων, χωρίς να γνωρίζουν το τι μέλει γενέσθαι από τον Ιανουάριο και μετά. Στη συνέντευξη παρενέβησαν και εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων, που αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της δραματικής υποστελέχωσης του Πανεπιστημίου.

Τέλος, εκφράστηκε εναγώνιο αίτημα προς την πολιτεία αλλά κυρίως προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Η.Δ., για άμεση επίλυση του αδιεξόδου που έχει περιέλθει το τρίτο ΑΕI της χώρας.