Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την εκλογή ή την μη εκλογή του Σταύρου Δήμα που έχει προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε επίπεδο Αχαΐας και σε ότι έχει να κάνει με τα «ναι», τα «όχι», αλλά και τα ίσως τα πράγματα είναι σχεδόν δεδομένα. Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας η θετική ψήφος του Θανάση Νταβλούρου είναι σίγουρη.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ αρνητικές θα είναι οι ψήφοι της Μαρίας Καννελοπούλου και του Βασίλη Χατζηλάμπρου, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί και η ψήφος του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

Αρνητική αναμένεται να είναι και η ψήφος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη. Ερωτηματική παραμένει η στάση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη που οι πιθανότητες τον θέλουν να ψηφίζει αρνητικά, ενώ υπάρχουν φήμες που αναφέρουν ότι η ψήφος του ενδέχεται να καταχωρηθεί στα «ίσως».  

Φήμες που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι συμμετείχε στην πρωτοβουλία των οχτώ για εκλογή προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Αρνητική αναμένεται να είναι η ψήφος του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Αντίθετα θετική όπως όλα δείχνουν θα είναι η ψήφος του πρώην Αχαιού πρωθυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει τις προηγούμενες μέρες θετική θα είναι η ψήφος και του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Νταβρή.