Την ταυτόσημη θέση τους  για από κοινού ενέργειες, που αποσκοπούν στην προάσπιση των συμφερόντων των δυο λιμανιών του νομού μας και την στήριξη της τοπικής οικονομίας  επιβεβαίωσαν, κατά τη  συνάντησή τους, οι πρόεδροι των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Κυλλήνης και Πύργου κύριοι, Ναμπίλ Μοράντ και Λεωνίδας Βαρουξής. 

Οι δυο πρόεδροι συζήτησαν  κατ αρχήν το θέμα  τυχόν μεθοδεύσεων από λιμενικό φορέα γειτονικού νομού υπαγωγής σε αυτόν των λιμενικών ταμείων της Ηλείας και ήσαν κάθετα αρνητικοί σε μια τέτοια  εκδοχή. 

Ομοίως όπως αναφέρει το patrisnews ήταν αντίθετοι σε μια προοπτική  συγχώνευσης των δυο λιμανιών  με σκοπό τη σύσταση  Α.Ε., οι οποίες  θα τελούν  υπό τον έλεγχο του  Κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να χάνεται η θέληση  και ο έλεγχος της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Γίνεται φανερό ότι αν σήμερα το Κατάκολο και η Κυλλήνη  συστήσουν μια ανώνυμη εταιρεία θα απορροφηθούν δια της πλαγίας οδού  στον οργανισμό λιμένα Πατρών. Το τελευταίο θα ήταν καταστροφικό για τα δυο λιμάνια  και θα επιφέρει μαρασμό  στην ήδη φθίνουσα  οικονομική  ανάπτυξη της Ηλείας. 

Το θέμα της συγχώνευσης   αποτελεί μια θετική προοπτική, μόνον υπό τον όρο  ότι με νομοθετική ρύθμιση  η διοίκηση του φορέα  που θα προκύπτει από  συνενώσεις  δημοτικών λιμενικών ταμείων  θα ασκείται  από τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, όπως γίνεται  σε όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια και όχι από το κεντρικό Κράτος. 

Ακολούθως  ο κος Βαρουξής  ζήτησε την  στήριξη του κου Μοράντ ώστε από κοινού να πραγματοποιηθεί  την προσεχή Άνοιξη, ημερίδα για τον τουρισμό  στο νομό μας  και βρήκε θετική ανταπόκριση από τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Κυλλήνης. 

Υπήρξε κοινή διάθεση για την πραγματοποίηση της ημερίδας αυτής με την αρωγή  της περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας και συμφωνήθηκε όπως την προσεχή εβδομάδα υπάρξει ραντεβού  με τον κο Κατσιφάρα, προκειμένου να  συζητηθεί  και να δρομολογηθεί  το θέμα πραγματοποίησης της εν λόγου, ημερίδας.