Όσο πλησιάζουν οι γιορτινές ημέρες τόσο πιο πολύ έχουμε ανάγκη από απλές καθημερινές συνήθειες που με τα Χριστούγεννα γίνονται πιο όμορφες!

Που πίνετε τον καφέ σας αυτές τις ημέρες; Οι καφετερίες της Πάτρας άναψαν λαμπάκια, έβγαλαν τους σκονισμένους Άγιο Βασιλίδες από το πατάρι και μετατράπηκαν σε "τοπικούς παραδείσους" για εμάς που αγαπάμε τους "χαλαααααρούς καφέδες" με τους φίλους μας!

Με κίνδυνο να ξεχάσουμε κάποια από τα αγαπημένα μας spot σας προτείνουμε τα παρακάτω cafe περιμένοντας και τις δικές σας προτάσεις!

Όταν λέμε Χριστούγεννα μας "έρχονται" αναμνήσεις που συνοδεύονται με μυρωδιές από κανέλα, μέλι και φρεσκοκομμένο καφέ ή σοκολάτα...


Teatro

Η βόλτα μας από τον πολυχώρο της Veso Mare τις μέρες γιορτών είναι σχεδόν αναπόφευκτη!

Εκεί θα δούμε τις αγαπημένες μας ταινίες και ενδεχομένως να αγοράσουμε δώρα για τα μικρά παιδιά... Όμως που θα πιούμε καφέ;

Ιδανική στάση το Teatro με μεγάλες τζαμαρίες, για να χαζεύουμε τη βροχή και να αράξουμε στα "χουχουλιαστούς" καναπέδες! Ζέστη διακόσμηση, μυρωδάτος καφές και λίγες jazz νότες για έξτρα ατμόσφαιρα.

Το προσωπικό του Teatro είναι πάντα χαμογελαστό και αυτό είναι ένα από τα μυστικά που το κάνουν πετυχημένο!

Bodegas:

Κατεβήκαμε Ρήγα Φεραίου! Το Bodegas πολλοί το έχουν συνδέσει με wine bar - restaurant όμως καλύπτει και τις συναντήσεις μας για καφέ στο κέντρο της πόλης. Ανάμεσα στην Γούναρη και την Δ. Βότση σε καλεί να δοκιμάσεις τον καφέ του και να γευτείς τα ντονατσάκια που σου προσφέρουν ιδιοκτήτες και προσωπικό και όλα αυτά σε Christmas mood! 

H μουσική υπόκρουση του Bodegas είναι πάντα ξεχωριστή οπότε δεν έχουμε κάτι παραπάνω να προσθέσουμε!

Friends:

Ξέρετε η γειτονιά αυτή (Ρήγα Φεραίου) έχει πολλούς κρυμμένους "θησαυρούς" και τα Χριστούγεννα της ταιριάζουν "γάντι"!

Ένα σημείο που μπορούμε να κοιτάμε τον κόσμο να πηγαινοέρχεται είναι πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες του γλυκύτατου Friends! Mπορείτε να σκεφτείτε πιο φιλικό χώρο από αυτό το cafe; Αφού το λέει και το όνομα του!

Ζεστό και πολύχρωμο με χαμηλά τραπεζάκια, world μουσικές σε μια ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα...


Carousello:

Σας φτιάχνουμε το σκηνικό... Πρωί με εφημερίδες, ένα μυρωδάτο καφεδάκι να αχνίζει στο τραπεζάκι και στο βάθος να ακούγεται το "Silent night" από Jackie Evancho!

Θα προσθέταμε και τον ήχο της βροχής αλλά μέχρι τώρα ο ήλιος φοράει... χριστουγεννιάτικο σκουφάκι. Μια εικόνα χειμωνιάτικη και συνάμα εορταστική στο Carousello στην Ρήγα Φεραίου και Πατρέως!

Σερβίρουν ωραία καφεδάκια τα οποία διαλέγουμε να τα συνοδεύσουμε με λαχταριστά γλυκά. Η διακόσμηση του, αποτελεί θέμα συζήτησης στην Πάτρα και το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι πως σχεδόν πάντα είναι γεμάτο κόσμο.

Ma Cocotte:

Σε ένα πιο cozy σποτ που κερδίζει θέση στην λίστα μας, γιατί έχει τραπεζάκια και stands στην εορταστική Ρήγα Φεραίου!

Στο Ma Cocotte ενώ πίνεις καφέ κάνεις χάζι τους γονείς που περνούν με τα παιδιά τους, πλανόδιους που πουλάνε μπαλόνια και κάστανα ενώ είναι σχεδόν σίγουρο πως όλο και κάποιο "πρωινό" event θα γίνεται εκεί επειδή διασταυρώνονται οι δύο εμπορικότεροι πεζόδρομοι της πόλης (Αγίου Νικολάου & Ρήγα Φεραίου).

Magenda:

Το Magenda κάνει ωραία αντίθεση. 

Χριστουγεννιάτικες πινελιές σε μοντέρνο design που εκτός από τα καφεδάκια μας φροντίζει τα βράδια μας με προτάσεις διασκέδασης! Το απόλυτο meeting point που έχει πλούσιο εσωτερικό κόσμο. Δηλαδή ότι πρέπει για όταν θα φύγουμε από το σπίτι μας... 

Μπορεί εσείς που ξενυχτάτε εκεί να μην το σκέφτεστε ως στέκι για χριστουγεννιάτικο καφέ, όμως μια βόλτα εκεί θα σας κάνει να αναθεωρήσετε. 

Η απλότητα ενός σωστά διακοσμημένου χώρου και ενός όμορφου και οικείου περιβάλλοντος είναι αυτό που μπορεί να καταπλήξει άπαντες.


Greco:

Η γωνία στην Αγίου Νικολάου απέναντι από την πλατεία Τριών Συμμάχων είναι ιδανική για τις συναντήσεις μας από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Χαριτωμένο το Greco...

Μικρό, μοντέρνα διακοσμημένο αυτό το cafe κέρδισε την προσοχή μας! Χιονάνθρωποι ξεπάγωσαν στον ζεστό χώρο που υποστηρίζει αυτό που λέμε all day & comfort.

Τα Χριστούγεννα σερβίρουν "χαμόγελα" και καφέ... Κρεμώδη, αρωματικό, πλούσιο και φυσικά γευστικότατο!

Dose:

Με επιχειρήματα πριν καιρό στηρίξαμε την άποψή μας πως η Ηρώων Πολυτεχνείου έχει όλο το πακέτο! Χειμώνα, καλοκαίρι σε περίοδο εορτών ή όχι σε αυτή την μεριά της Πάτρας θα πιεις το καφέ σου στα πιο casual στέκια της πόλης.

Το Dose είναι από τα πιο διάσημα της περιοχής γιατί είναι για όλα τα γούστα! Τις μέρες των εορτών σε μια «τζαμάτη» γωνιά της μαρίνας θα βρεις τον χώρο να καθίσεις μέσα ή έξω και εκεί να απολαύσεις τον καφέ σου, ενώ το βράδυ σε περιμένουν στιγμές χορού και τραγουδιού.

Όσο για τη θέα; Θα πάθεις πλάκα από το γαλάζιο που απλώνεται μπροστά σου λες και δεν σταματάει κάπου…

Pas Mal:

Eίναι κάποια cafe που απευθύνονται απλά σε κάποιους, είναι όμως και κάποια άλλα που μπορούν να τους ευχαριστήσουν όλους!

Το Pas Mal λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια και μάλιστα το συγκεκριμένο είναι και αγαπημένο αρκετών.

Άνετος χώρος με καναπέδες και τραπεζάκια που αγαπά τα Χριστούγεννα και το αποδεικνύει κάθε μέρα από αρχές Δεκεμβρίου. Μας αρέσει πολύ η ζεστή σοκολάτα και στο Pas Mal έχουμε δοκιμάσει από τις καλύτερες στην πόλη. 

Η μουσική είναι κάπως πιο νοσταλγική τα πρωινά και αποτελεί και ένα ρομαντικό μέρος για "Χριστούγεννα, Χριστούγεννα ευτυχισμένα
δεν γίνονται δεν γίνονται χωρίς εσένα"....


Πλαζ Πάτρας:

Θέλουμε να κλείσουμε με τον χώρο της πλαζ και έτσι κατά κάποιο τρόπο την βόλτα μας!

Για αυτόν τον χώρο θα σας πούμε απλά ένα πράγμα. Τζάκι! Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι χριστουγεννιάτικες ταινίες έχουν τζάκι σαν και αυτό της φωτογραφίας εξωφύλλου!

Το ιδανικό θα ήταν και χιόνια τριγύρω αλλά δεν θα το πάμε τόσο μακρυά. Υπάρχει η θάλασσα να χαζέψετε και η απαλή μουσική που θα συνοδεύσει τις συζητήσεις με την παρέα σας...

Μια υπέροχη γωνιά στην Πάτρα που έχει κερδίσει την συμπάθεια μας επάξια αφού έχει γίνει τρομερή δουλειά στην ανάπλαση της με αποτέλεσμα να αποτελεί την "εξοχή" της πόλης...