Με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Οικονομικών των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η «μακιαβελική» κατάδυση του Ηγεμόνα « Εγώ δεν χάνω», δημιούργησε στο μνημονιακό στρατόπεδο παράκρουση, μέχρι του σημείου   να διαρρέουν ακόμα και σενάρια  εκλογικής νίκης…  Επέλεξαν την υποταγή και οδηγούνται αυτογελοιοποίηση.

Επένδυσαν τα πάντα στο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», για να πετύχουν την πολιτική τους μακροημέρευση,  την ίδια ώρα που ελληνικός λαός στενάζει κι αγκομαχά, ανεβαίνοντας τον δικό του Γολγοθά και σηκώνοντας το δικό του σταυρό.

Ο κάθε Βουλευτής που θα πει «ΝΑΙ»  διαλέγει να γίνει «Σταυρωτής».

Ο σταυρός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  είναι ο σταυρός  που θα στηθεί για να καρφώσουν οι δανειστές το σώμα  του ελληνικού λαού.

Το «ΝΑΙ» στον Πρόεδρο,  σημαίνει ναι στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, που έφερε την ανθρωπιστική κρίση που ζούμε.

Η απελπισμένη προσπάθεια των βαστάζων της μνημονιακής πολιτικής για την ανεύρεση των  180 πρόθυμων και υπάκουων βουλευτών αποδεικνύεται μάταιη.

Η κοινωνία υποφέρει και βράζει από οργή.  Έχει πλήρη συνείδηση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και  Βενιζέλου, δεν μπορεί να λύσει κανένα της πρόβλημα. Δεν ν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το καθεστώς της παρατεταμένης λιτότητας και φτώχειας, που την καταδίκασαν οι ξένοι δυνάστες δανειστές της.

Η χώρα χρειάζεται ένα ριζοσπααστικό εθνικό σχέδιο για την Εθνική Αναδημιουργία .

Ο εκβιασμός, ο χρηματισμός και ο εξευτελισμός δεν θα περάσουν.

Εκλογές τώρα».