Το βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά» διοργανώνει αφιέρωμα στη μνήμη του δημοσιογράφου Γιάννη Ε. Διακογιάννη την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 στις 8.00 μ.μ., στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Για τον Γιάννη Διακογιάννη, θα μιλήσουν οι:

- Ευανθία Στιβανάκη, σκηνοθέτης, αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
- Νίκος Σαραφόπουλος, συγγραφέας, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος

Ο Γιάννης Ε. Διακογιάννης, πολυβραβευμένος πολιτικός συντάκτης και αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα τίμησε τη Δημοσιογραφία όσο λίγοι κι έφυγε νωρίς... Η εκδήλωση, με τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από το θάνατό του, έρχεται, εκτός της οφειλόμενης τιμής, να επισημάνει το σπουδαίο ρόλο που μπορούν να παίξουν στην καταγραφή της επικαιρότητας οι καλλιεργημένοι και μαχητικοί δημοσιογράφοι.

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Ε. Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2006 σε ηλικία 49 ετών. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Πάτρας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών. Από το Νοέμβριο του 1974 ως και το Φεβρουάριο του 1987 έζησε στην Πάτρα. Ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση και το 1976 εκλέχτηκε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής.

Άρχισε να υπηρετεί τη δημοσιογραφία από το 1980. Από τότε έως και το Φεβρουάριο του 1987 ήταν υπεύθυνος του γραφείου της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στη Δυτική Ελλάδα. Στη συνέχεια ήταν πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και πολεμικός ανταποκριτής μέχρι το τέλος της ζωής του.

Εκτός από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ρεπορτάζ του δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», τον «Οικονομικό» και τον «Ταχυδρόμο». Ταξίδεψε σε εκατό χώρες του πλανήτη.

Ήταν συγγραφέας δύο βιβλίων που κυκλοφόρησαν από τις «Αχαϊκές εκδόσεις»:

- «Στα Σύνορα της φωτιάς» (οδοιπορικό στην Κεντρική Αμερική)
- «Μετά τον Τσε και τον Αλιέντε» (οδοιπορικό στη Λατινική Αμερική)