Η είδηση έχει περάσει στα… ψιλά και όμως κρύβει μέσα της πάνω από 20 χρόνια ζωής. Το παλαιό τυπογραφείο της εφημερίδας «Ημέρας» στην οδό Τσαμαδού έκλεισε οριστικά, εδώ και τρεις μήνες. Μαζί με αυτό έκλεισε και μία ακόμα σελίδα του επαρχιακού τύπου της Πάτρας, στις τόσες που έχουν κλείσει την τελευταία πενταετία.

Το τυπογραφείο της εφημερίδας «Ημέρας» ήταν αυτό που χάριζε ζωή σε μία από τις ιστορικότερες εφημερίδες της Πάτρας, του αριστερού και σοσιαλιστικού χώρου, δουλεύοντας από τα μεσάνυχτα έως τα ξημερώματα. Όταν αγοράστηκε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90, ακριβώς απέναντι από τα γραφεία που ήταν τότε η εφημερίδα «Ημέρα», αποτελούσε μία από τις πιο σύγχρονες μορφές τυπογραφίας και μια νέα καινοτόμα σελίδα για τον επαρχιακό τύπο.

Το είχε αγοράσει ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ημέρας» Ανδρέας Χριστόπουλος που είχε αναλάβει την ιδιοκτησία της από το 1989, στην προσπάθεια που έκανε τότε για να πάρει το «κεφάλι» στις πωλήσεις κυκλοφορίας από την  «γηραιά» Πελοπόννησο. Από το τυπογραφείο πέρασαν μορφές και μορφές του επαρχιακού τύπου, όπως άλλωστε και από την εφημερίδα «Ημέρα». Το 2005 η εφημερίδα «Ημέρα» και το τυπογραφείο της αγοράστηκε από τον επιχειρηματία Θόδωρο Καμπέρο.

Η εφημερίδα μετακόμισε σε νεοκλασικό κτίριο της Κορίνθου λίγα μέτρα πιο πάνω αλλά το τυπογραφείο όμως παρέμεινε στην θέση του. Τα δραματικά γεγονότα του 2009 και η απόφαση του εκδότη της Θόδωρου Καμπέρου να κλείσει οριστικά την εφημερίδα, έπαιξαν βασικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του τυπογραφείου. Η «Εκδοτική Α.Ε» έκλεισε και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας που θα μπορούσε να επέλθει για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της εφημερίδας και έτσι περνά στα χέρια του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου από το Αίγιο.

Ο τελευταίος εκδίδει εδώ και χρόνια  την εφημερίδα «Ημερήσιος Αιγίοχος». Στο μεταξύ το 2010 πεθαίνει  η ψυχή του τυπογραφείου και ένας άνθρωπος που είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με αυτό, ο Γιώργος Παπαχριστόπουλος. Το τυπογραφείο συνέχισε την λειτουργία του και σε αυτό τυπώνονταν κατά καιρούς, εκτός από τον «Αιγίοχο», η εφημερίδα «Αλλαγή» και άλλες μικρότερες εβδομαδιαίες εφημερίδες της Αιγιάλειας κυρίως.

Πλέον το τυπογραφείο που έδινε μία άλλη μορφή στην οδό Τσαμαδού είναι κλειστό και όλα δείχνουν ότι πέρασε και αυτό μαζί με την εφημερίδα που είχε συνδεθεί (την «Ημέρα») οριστικά στην ιστορία.