Η λίστα με τους καλύτερους Έλληνες Μαραθωνοδρόμους σε άνδρες και γυναίκες έχει σχεδόν διαμορφωθεί μετά το τέλος του Αυθεντικού Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας και ενώ το 2014 πλησιάζει στην δύση του.

Στις γυναίκες η αθλήτρια που προηγείται είναι η Πατρινή Σοφία Ρήγα που με την επίδοση που κατάφερε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας πέρασε στην κορυφή και όλα δείχνουν ότι θα είναι αυτή που θα κατακτήσει τον τίτλο της κορυφαίας Ελληνίδας Μαραθωνοδρόμου για το 2014.

Η Ρήγα συνόδεψε την πρωτιά της με τον καλύτερο ελληνικό χρόνο για φέτος. Το 2:45:37 ήρθε να ξεπεράσει το 2:47:04 της Θεσσαλονίκης της Μάγδας Γαζέα.
Η Γαζέα με 2:46:38 στον ΑΜΑ βελτίωσε τον φετινό της χρόνο που έκανε 7 μήνες πριν στον Μέγα Αλέξανδρο.

Τρίτη στη σχετική λίστα  παραμένει η Ξένια Κατσιμάντου, ενώ τέταρτη πέρασε η Ουρανία Ρεμπούλη.

Πέμπτη βρίσκεται η διαχρονικά σταθερή Ντενίζ Δημάκη, έκτη η νεαρή Gloria Privilezio, και την οκτάδα του κάτω των 3 ωρών συμπληρώνουν η Γεωργία Λουβη, και η Φιλίππα Πουλίδου με τη νέα εξαιρετική εμφάνιση στο Τορίνο τη προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνουμε σύμφωνα με το runningnews πως για την κατάρτιση της λίστας έχουν ληφθεί υπόψη τα αποτελέσματα από τους 4 Μαραθώνιους που έγιναν στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Μεσσήνη της Λεμεσού, καθώς βέβαια και από όλους τους αγώνες που έχουν γίνει στο εξωτερικό, σε όλες τις ηπείρους.


Η Ρήγα με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, έχοντας μεγαλώσει στην Πάτρα όπου προπονείται και έχοντας πάρει μία μεταγραφή σε έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους του ελληνικού στίβου, στον «Ελευθέριο Βενιζέλο» της Κρήτης είναι αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η χώρα στις μεγάλες αποστάσεις.